İZMİT (Kocaeli), () -  KOCAELİ Kültür ve Eğlence Fuarı'nın açılışı, daha önce renkli etkinlikler ile Gülşen konseri planlanlanmasına rağmen Soma faciası ve yağmur nedeniyle sade bir törenle gerçekleştirildi. 
Bu yıl 48'incisi düzenlenen fuarın açılışı, kortej eşliğinde yürüyüşle başlaması planlanmasına rağmen dün akşam saatlerinde bölgeyi etkisi altına alan şiddetli yağış nedeniyle tüm etkinlikler iptal edildi. Fuarın açılışı, alandaki Kocaeli Sivil Toplum Merkezi önünde protokolün şemsiye ile korunarak katıldığı yağmur altında gerçekleştirildi. Açılış sırasında Kazakistan Devlet Sirki'nin yapması planlanan gösterileri de iptal edildi.
Kocaeli Kültür ve Eğlence Fuarı'nın açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Fuar Müdürü Feyzi Utaş, ilçe belediye başkanları,  Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, çok sayıda davetli katıldı.
Kocaeli Kültür ve Eğlence Fuarı Müdürü Fevzi Utaş, sağanak yağmur altındaki konuşmasında Soma'da 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciası nedeniyle bazı konserlerin iptal edildiğini, fuar boyunca Pişmaniye Festivali,  Ramazan etkinliği, 17 Ağustos anma etkinliklerinin yapılacağını söyledi. Daha önce yapılan açıklamalarda, fuarın açılışında konser vereceği bildirilen ve tüm anlaşmaları yapılan Gülşen konserinin de iptal edildiği  duyurulmuştu.

MB(MB/AK) (FOTOĞRAFLI)