EĞİTİM ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Kocaeli Şube üyeleri kent merkezinde basın açıklaması yaparak eğitimde yapılan siyasal kadrolaşmayı protesto etti. Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Suca Omurca, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimde tarihin en büyük tasfiye ve siyasal kadrolaşma operasyonunu başarıyla hayata geçirdiğini söyledi. 
Belediye İş Merkezi önünde bir araya gelen Eğitim-Sen üyeleri 'Okul yönetimlerinde kıyım ve kadrolaşmaya hayır' yazılı pankart açtı. Grup adına açıklama yapan ve yapılan haksızlıklar karşısında her türlü hukuksal ve örgütsel mücadeleyi sürdüreceklerini söyleyen Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Suca Omurca konuşmasına söyle devam etti:
"Milli Eğitim Bakanlığı eğitimde tarihin en büyük tasfiye ve siyasal kadrolaşma operasyonunu başarıyla yapmıştır. Sendikamız okul müdürlerine verilen puanların iptaline karar verilmesi istemiyle dava hazırlıklarına başlamıştır. Eğitim Sen olarak somut hiçbir bilgi ve belgeye dayanmadan, tamamen soyut ve politik değerlendirmelerle düşük puanlar verilerek üyelerimizin yöneticilik görevine son verilmesine asla seyirci kalmayacak bu konuda her tür hukuksal ve örgütsel mücadeleyi yürütecektir."
GEBZE'DE DE PROTESTO YAPILDI
Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bir araya gelen Eğitim-Sen 2 No'lu Şube üyeleri 'Kadrolaşma operasyonu istemiyoruz', 'Susma, sustukça sıra sana gelecek' diye slogan attı. Eğitim-Sen 2 No'lu Şube adına açıklama yapan Başkan Mustafa Kılıç, "İller genelinde yapılan değerlendirme sonuçlarına bakıldığında özellikle Eğitim Sen üyesi okul müdürlerinin tek tek bilerlenerek görevlerine son verilmiştir. Bizler yapılan bu hukuksuzluk karşısında mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI