KOCAELİ'nin Gebze ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamına alınarak evleri için yıkım kararı verilen 7 mahallenin sakinleri Kocaeli Adliye Sarayı önünde protesto gösterisi yaptı.
Gebze'de bir süre önce Adem Yavuz, Cumhuriyet, Hürriyet, İnönü, Mevlana, Ulus ve Yavuz Selim mahalleleri kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Evleri yıkılacak olan  yüzlerce kişi, Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Gruptakilerden bazıları oluşturulan 'Rantsal Dönüşümle Mücadele Platformu' tarafından yaptırılan üzerinde 'Barınma insan hakkıdır' ve 'Bizim olan bizde kalsın' yazılı tişörtleri giydi. Grup adına konuşan Hakan Yoğungan, bugüne kadar kentsel dönüşüm projesinin yanlışlığını ve haksızlığını birçok kez dile getirmelerine rağmen sorunlarıyla kimsenin ilgilenmediğini, burada birçok kişi evsiz bırakılarak birilerine rant sağlanacağını ileri sürdü.
Kalabalık daha sonra İzmit'e gelerek Kocaeli Adliye Sarayı önünde protesto gösterilerini sürdürdü. Burada da 'Rantsal Dönüşümle Mücadele Platformu' yazılı pankart açan grup, afet riskli alan ilan edilen alanlarla ilgili hiçbir kriter bulunmadığını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın istediği alanı afet riskli alan ilan edebildiğini ve bu durumun da birçok adaletsiz uygulamalara yol açtığını söyledi. Polis kontrolünde gerçekleştirilen bu açıklamanın ardından Gebzeliler adliye önünden ayrıldı.

OU(MB/AK) (FOTOĞRAFLI)