Nilüfer KANDIRMIŞ/ BODRUM(Muğla), ()- BODRUM Belediye Başkanı ve adayı CHP'li  Mehmet Kocadon, 15 yıldır kendisine oy vermeyen annesinin desteğini partisini değiştirerek kazandı. Demokrat Parti’de (DP) yaklaşık 15 yıldır görev yapan Kocadon, "Annem 15 yıl sonra ilk kez beni bir seçimde destekleme kararı aldı" dedi.
DP'den iki dönem Ortakent-Yahşi Belediye Başkanlığına ve bir dönem de Bodrum Belediye Başkanlığına seçilen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, koyu bir CHP’li olan annesi Fatma Kocadon’un oyunu partisini değiştirerek kazandı. Anne ve babasının yıllardır CHP’li olduğunu belirten Kocadon, "Annem 15 yıl sonra ilk kez beni bir seçimde destekleme kararı aldı. O da kısa bir süre önce CHP’ye geçtiğim için. Biz ailecek CHP’liyiz. Günün şartları nedeniyle DP’den aday olmuştum, annem de yıllarca bana oy vermeyeceğini söylemişti. 15 yıllık oy hasreti bu seçimlerde sona erecek. Bu benim için ayrı bir mutluluk” dedi.
OYUNU SEVE SEVE VERECEK
Evli, 3 çocuk ve 4 torun sahibi 81 yaşındaki anne Kocadon ise, şöyle konuştu:
"Atatürkçü bir aileden geliyoruz. Bu ülkenin Cumhuriyetine Atatürk ilke ve inkılaplarına gönülden bağlıyız, hele bugünün ortamında CHP’den başka bir parti düşünmemiz mümkün değil. O nedenle 3 dönem DP’den başkan olan oğluma oyumu vermemiş CHP’ye vermiştim, ama şimdi ilk kez oğluma oy verecek olmanın heyecanını yaşıyorum. Seçim çalışmalarında da gücüm yettiğince yanında olacağım, bu kez desteğimi seve seve vereceğim."

NK(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)