Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - ALMANYA’nın Başkenti Berlin’de düzenlenen Uluslararası Berlin Turizm Borsası Fuarı’da, 'Avrupa Türkiye Turizm Konseyi' tarafından, 'En İyi Yönetilen Turizm Bölgesi Yöneticisi Ödülü' Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı Başkanı (BOYTAV) Mehmet Kocadon’a verildi. Ödüller, 33 bin kişinin, Avrupa Türkiye Turizm Konseyi'nin sitesinde verdiği oylarla belirlendi.
Berlin’de bugün başlayan ve 9 Mart Pazartesi gününe kadar sürecek 'Uluslararası Berlin Turizm Borsası Fuarı’na katılan Bodrumlu turizmciler çok özel bir ödül aldı. BOYTAV ve Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon, Genel Sekreter Cemil Bayraktar ve 20 turizmciyle fuara çıkartma yapan turizmciler, 'Tourexpi Destination Management 2014' Ödülleri törenine, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ayrıca yerli ve yabancı turizm otoriteleri katıldı.
Ödül töreninde konuşan Avrupa Türkiye Turizm Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner “Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un, son yıllarda yaptığı olağanüstü çalışmalarla Bodrum Yarımadası’nı tur operatörleri, uçak şirketleri ve turizm yatırımcılarının nezdinde kurumsal bir yapıya kavuşturdu. BOYTAV, Bodrum’un uluslararası düzeyde yaptığı tanıtımlarla Çin, Hindistan, Avrupa ve Balkan ülkelerinde farkındalık yaratmasını sağladı. Farklı turist kitlelerini Bodrum’a çekmeyi başardı” diye konuştu.
Ödül plaketini Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı'nın elinden alan Kocadon muhabirine telefonda yaptığı açıklamada “BOYTAV çatısı altında dünyanın dört bir tarafındaki turizm fuarında yaptığımız tanıtım çalışmalarının olumlu sonuçlarını almaya başladık. Bodrum’un tanıtımında, uluslararası bir marka olmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Törende ayrıca Rize Valisi Nurullah Çakır’a 'En İy Turizm Bölgesi Valisi', Kadir’s Tree Houses Ağaç Evleri’ne 'En İyi Otel Sahibi', Abu Dhabi Emirates Places Genel Müdürü Buğra Berberoğlu’na 'En İyi Otel Müdürü' ve Karnak Tours’a 'En İyi Tur Operatörü' ödülleri verildi.

YA(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)