BODRUM Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) Başkanı ve Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon, 2013 yılı turizm sezonu değerlendirme toplantısında, Bodrum’un bu yıl 1 milyon 774 bin turisti ağırladığını belirterek “Şu anda ilçemize 50 ülkeden turist geliyor. Bodrum’a gelen turistlere kentimizi daha iyi tanıtmak için önümüzdeki yıldan itibaren Bodrum Tanıtım Ofisi’ni açarak, 20 dilde tanıtım ve tercümanlık hizmeti vereceğiz” dedi.
BOYTAV Başkanı Mehmet Kocadon başkanlığında düzenlenen ’2013 Yılı Turizm değerlendirme ve 2014 yılı Hazırlıkları’ toplantısına Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Kocadon, 2013 yılında dış ve iç hatlardan Bodrum'a toplam 1 milyon 774 bin 547, 2012 yılında ise dış ve iç hatlardan toplam 1 milyon 731 bin 347 ziyaretçi geldiğini ve bir yıl önceye oranla 43 bin 200 kişilik artış olduğunu belirtti.
Kocadon, “Bodrum’a dünyanın dört bir yanından turist yağıyor. Bodrum’un uluslararası fuarlarda tanıtımı arttıkça farklı ülkelerden gelen turist sayısı da artıyor. Bodrum’da görmeye hiç alışık olmadığımız ülkelerin vatandaşlarını da görmeye başladık. Yaptığımız etkili tanıtım için bazıları çılgınlık bu deseler, biz tanıtımlarımıza dünyanın dört bir yanında devam ediyoruz. Çin ve Hindistan gibi bir zamanlar hayal olan ülkelerin turistlerini ağırlamayı başardık. 2010 yılında İskandinav ülkelerinden 22 bin 814 turist geldi. Çalışmalarımızın meyvelerini bu sene daha çok topladık ve 2013 yılında İskandinav ülkelerinden gelen turist sayısı 113 bin 706'ya ulaştı. Bunun yanında Azerbaycan ve Balkan ülkelerinden gelen turist sayısında da ciddi artışlar oldu” dedi.
TANITIM YELPAZESİ GENİŞLEYECEK
Kocadon, Bodrum mandalinası, gazozu, kolonyası, lokumu ve reçelini yurt dışında tanıtmaya başladıklarını söyleyerek turistlerin ülkelerine mutlu dönmesinde Bodrum halkının misafirperverliğinin etkili olduğunu vurguladı. Bodrum'a gelecek turistlere yarımadayı tanıtmak amacıyla BOYTAV tanıtım ofisinin hizmete gireceğini belirten Kocadon, tanıtım ofisinde görev alacak profesyonel rehberlerin ziyaretçilere İngilizce, Fransızca, Rusça, Almanca ve Flemenkce dillerinde danışmanlık yapacaklarını açıkladı.
14-19 Ocak 2014 tarihlerinde düzenlenecek Hollanda Utrecht Turizm Fuarı’nda Bodrum’u 100 metrekarelik büyük bir stantla temsil edeceklerini belirten Kocadon “Ayrıca Akdeniz ülkeleri arasında işbirliği oluşturmak ve Bodrum’u tanıtmak amacıyla İtalya, Türkiye’den Bodrum ve Yunanistan’ın katılacağı European Grouping of Territorial Cooperation isimli projeyi Avrupa Birliği’ne sunacağız. Gerek BOYTAV üyelerimizin gerekse seyahat acentelerinin, turizmin içinde yer alan her kesimin getireceği bütün projelerini değerlendirmeye alırım" diye konuştu.
Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadonÿis 5-8 Aralık 2013 tarihleri arasında İzmir’de yapılacak İzmir Travel Turkey Turizm Fuarı’nda Bodrum’un 120 metrekarelik bir stantla tanıtılacağını açıkladı. Kocadon, Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı ile beraber Güney Ege Kalkınma Ajansı’na Bodrum’da Turizm Alternatifleri konulu bir proje sunacaklarını belirtti.

YA(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)