Latif SANSÜR/KUŞADASI (Aydın), () - AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde, Türkiye Klasik Otomobil Kulübü'nün düzenlediği 17'nci Batı Anadolu Klasik Rallisi başladı. Yarışın gelirinin Soma'da yaşamını yitiren madenci çocuklarının eğitimi için harcanacağı belirtildi.
Kuşadası Belediyesi'nin desteklediği yarışın startını Shaia Hotels-Kuşadası Golf&Spa Resort otelin sahiplerinden Yahya Alparslan verdi. Birer dakika arayla start alan 50 klasik aracın ilk durağı, Kuşadası Limanı oldu. Ege Ports Limanı'nda toplanan araçlar, buradan yaptıkları çıkışla İzmir'in Seferihisar İlçesi'ne hareket etti. Yaşları 40 ile 65 arasında değişen, değişik markalardaki 50 otomobilin geçişi büyük ilgi gördü. Yarışa katılan araçların iki gün sonra tekrar Kuşadası'na döneceği belirtildi. İki gün boyunca 440 kilometre yol kat edecek olan klasik otomobil tutkunları, rallinin ikinci günü olan pazar akşamı, ödül törenine biraraya gelecek.
Yarış düzenleme komitesi ve Türkiye Klasik Otomobil Kulübü Başkanı Aydın Harezi, Soma'da yaşanan facia nedeniyle ralliyi iptal etmeyi düşündüklerini, sonrasında elde edilecek gelirin tamamını ilçeye göndermek için devam kararı aldıklarını söyledi. Hareci, "Rallimizi iptal etmeyi düşündük. İptal etmek yerine daha sonra çok daha faydalı olabileceğimize inandığımız bir sosyal sorumluluk kampanyasına dönüştürmeyi hedefledik. Rallinin gelirini faciada hayatlarını kaybedenlerin çocuklarının eğitimi için harcamayı düşünüyoruz. Bu tür şeyler devletin sorumluluğunda, devlet bu konuda gerekeni yapsın. Sonra bizler de kalan çocukların eğitimlerine kalıcı yardımlar yapalım" dedi.
İki günlük ralli boyunca 440 kilometre yol yapacaklarını söyleyen Harezi, "Rallimiz her yıl yapılıyor, yurt dışına açık bir ralli oluyor. Bu yıl 50 araç katılıyor. Hava güzel mekanlar güzel. İnşallah keyifli ve faydalı olacak. Üç kategorinin birinci, ikinci ve üçüncüleri olacak. Yarışa sponsorlar bağışta bulunuyor. Ödül töreni sırasında belirli etkinlikler yapılıyor, piyango düzenleniyor. Bunlardan elde etiğimiz gelirleri Soma'ya göndereceğiz. Bu yıl 15-20 bin lira gelir bekliyoruz" diye konuştu.

LS(AÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)