KAYSERİ’de yeni kurulan Erciyes Klasik Otomobilciler Derneği'nin açılışı, Diyarbakır'daki korsan gösteride Türk bayrağına yapılan saldırı nedeniyle, 'Türk bayrağına saygı etkinliğine' dönüştü.
Kayseri'de 1950 yılından günümüze uzanan klasik otomobillerin üstleri, anten ve aynaları Türk bayraklarıyla donatıldı. Sağnak Koleji ögrencileri de ellerindeki bayraklarla, konuklara 'Bayrak gösterisi' yaptı
Özsa Wosvagen Plaza'da düzenlenen Erciyes Klasik Otomobilciler Derneği açılışında, kentte bulunan, 3 milyon dolar değerindeki 250 otomobil, kamyonet ve otobüsten 72’si sergilendi. Dernek yönetim Kurulu başkanı Kemal Nakipoğlu, Diyarbakır’da askeri birliğe giren bir göstericinin Türk bayrağının direkten indirilmesine tepki olarak otomobil sahiplerinin klasik araçlarını Türk bayraklarıyla donattığını söyledi, Nakipoğlu, şöyle dedi:
"Ülkemizde ve bölgemizde antika ve klmasik otomobil, kamyon, kamyonet, motosiklet ve çeşitli motorlu araçlar ve turizm ile ilgili olarak karavan ve kamp sevgisini geliştirmek amacıyla bir araya gelerek Erciyes Klasik Otomobilciler Derneği'ni kurduk. Kentimizde, tarafımızdan belirlenen, 3 milyon dolardan fazla değere sahip 250’den fazla araç ile Kayseri’de birçok sosyal ve kültürel etkinliğe imza atacağız. Tamamen hurda halden orijinal hale getirilen bu araçlar, Türkiye genelinde klasik oto ve motorlu araçlar müzesi oluşturma çabamıza dönüşecektir. Klasik otomobil sahiplerine ve bu araçlardan edinmek isteyenlere bilgi ve belge desteği sunup, bir araya gelmek amacındayız."
Plazanın içinde ve dışında sergilenen otomobiller arasında, karavana dönüştürülmüş, 1955 model D 321 Mercedes de ilgi gördü. Ahmet Doğan Çelebi’nin sahibi olduğu otobüsün orijinal haliyle halen özel olarak kullanıldığı, daha önce Erzurum ve Nevşehir’in Aksalur Belediyesi'nde toplu taşıma hizmeti verdiği, Suudi Arabistan’a, kutsal topraklara hacı adaylarını da taşıyıp, getirdiği bildirildi.
Klasik otomobiller arasında 12'nci Hava Ulaştırma Üs Komutanı Hava Pilot Mehmet Cahit Bakır’a ait 1964 model Mercedes otomobil de ilgi çekti. Çok sayıda klasik otomobil tutkununun bir araya geldiği sergi açılışında, Türk bayrağına yapılan saygısızlığa tepki olarak Sağnak Koleji öğencilerinin yaptığı bayraklı gösteri alkışlandı.

(FOTOĞRAFLI)