KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 40'ıncı Yıldönümü Mersin'de düzenlenen törenle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Uyan, KKTC Mersin Konsolosu Zalihe Erden ile çok sayıda mücahit, gazi ve çok sayıda kişi katıldı.
Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan törende, Kuzey Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı'nı (TMT) temsilen konuşan TMT Mücahitler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Güner Rıfkı, KKTC'nin temelinde şehitlerin canı ve kanı bulunduğunu söyledi. Rıfkı, şöyle konuştu:
"Cumhuriyeti yaşatmak ve yüceltmek asli ve milli görevlerimizdir. Devletin bugünkü sınırları 40 yıl önce Barış Harekatı ile çizildi. 40 yıldır Anavatan Türkiye'nin desteği ile tam bir barış, emniyet ve huzur içerisinde yaşıyoruz. Anavatan'ım, Türkiye'm, Mehmet'im sizlere bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum." 
Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından sunulan dans gösterisi ardından Vali Güzeloğlu, törene katılan mücahitler ve gazilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

FOTOĞRAFLI