ERZURUMLU Permin-Ethem Deneri çifti, çocukları, 9 yaşındaki İlknur'u 2006 yılında kalça çıkığı ameliyatı için götürdükleri hastanede sakat bırakıldığı belirtildi. Kızlarının anatomik yapısını bozan doktorun bunun adını da 'Kader' koyduğunu belirten baba Ethem Deneri, "Kızımı sakat bırakınlar adalet önünde hesap verecek. Açtığımız 300 bin liralık tazminat davasını kazanırsak Amerika'ya götürüp tedavi ettireceğim" dedi.
Erzurum'un Aşkale ilçesinde PVC kapı ve pencere yapan 2 çocuk babası, 36 yaşındaki Ethem Deneri, doktorların hatası nedeniyle sakat kalan kızının yüzüne bakamaz olduğunu söyledi. İbrahim Polat İlkokul 4'üncü sınıf öğrencisi İlknur'un 2 yaşında yürümeye başladığında kalça çıkığı olduğunu fark ettiklerini belirten Ethem Deneri, şöyle dedi:
"İlknur'u Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Ortopedi Travmatoloji kliniğine 2006'nın Mart ayında götürdük ve aynı gün kalça çıkığı teşhisi ile yatırıldı. İki kalçada da çıkık vardı. İlk ameliyatla sağ taraf tuttu. Solda ise 3'er ay arayla 3 ameliyat oldu. Aradan yaklaşık 2 yıl geçmişti. Doktorlar 'İlknur'a fizik tedavi yapacağız' diyerek yeniden hastaneye götürmemizi istedi. Hastanede bize, 'Çocuğu bayıltıp hareket ettireceğiz' dediler. 3 saat ameliyathane önünde bekledik. Servise aldılar. Doktor beye 'Var mı bir gelişme diye sorduğumda banra, 'Kalçayı zorlarsak kırılırdı. Yapacak bir şey yok. Kader' dedi ve gitti. Kızımı hastaneden çıkarıp Ankara'ya götürdüm. Bir doktor yaptığı muayenede Erzurum'daki doktorların kızımın kalçasını kemik tozu dökerek dondurduğu söyledi. Aslında bu yapılmamsı gereken bir durummuş. Çünkü oynak yeri sabitlemişler. Bu yüzden kızım yerde oturamıyor. Oturduğu zaman arkaya düşüyor. Akranları gibi koşup oynayamıyor. Merdiven çıkamıyor. Basit bir kalça çıkığı ameliyatı ile kızımı engelli hale getirdiler. Utanmadan da adına 'kader' diyorlar."
Kızını engelli bırakan hastane hakkında 2011 yılında 1'inci İdare Mahkemesi'nde 300 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtıklarını ifade eden Ethem Deneri, "Kızımın bu halini gördükçe yüreğim parçalanıyor. Tek ümidim tazminat davasını kazanırsak kızımı Amerikaya götürüp orada tedavi ettirmek. Kız çocuğu engelli kalmasın. Kızımı ihmal ve beceriksizlikleri sonucu sakat bırakıp daha sonrada kader diyen doktorlar adalet önünde hesap verecek ve cezasını çekecek" diye konuştu.
En büyük hayalinin arkadaşları gibi koşup oynayarak çocukluğunu doyasıya yaşamak olduğunu söyleyen İlknur Deneri ise, "Okula güçlükle gidip gelebiliyorum. Biraz fazla yürüyünce dizlerim ağrıyor. Sınıftaki sıramda bile rahat oturamıyorum. Elbiselerimi bile annem giydiriyor. Tek isteğim biran evvel iyileşmek" dedi.