MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'nde elektriklerin sık sık ve uzun süreli kesilmesi ile ilgili Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş'i ziyaret ederek çözüm bulunmasını isteyen sivil toplum örgütleri ve oda temsilcileri, internet haber sitelerinde yayınlanan DEDAŞ Müdürü Yunus Koçakelçi'nin, "Kızıltepeliler ayağını yorganına göre uzatsın" sözüne de tepki gösterdi.
Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Dündar ve Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin'in de aralarında bulunduğu bazı sivil toplum örgütleri temsilcileri ve mahalle muhtarları, Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş'i ziyaret ederek, ilçe merkezinde yaşanan elektirik kesintilerine çözüm bulunması talebinde bulundu. Oda başkanları mahalle muhtarları ve STK temsilcileri ayrıca, DEDAŞ Müdürü Yunus Koçakelçi'nin, "Kızıltepeliler ayağını yorganına göre uzatsın" şeklinde yerel medyada çıkan açıklamalarına da tepki göstererek, Kaymakam Ermiş'e konuyu iletti.
KAYMAKAM: ISINMADA KÖMÜR KULLANIN
Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş görüşmenin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"İlçedeki elektrik problemini konuştuk. Sık sık elektrik kesintileri oldu. Bu konuda kendileriyle fikir alışverişinde bulunduk. Konunun çift taraflı olduğunu, DEDAŞ’ın yapması gerekenler konusunda DEDAŞ’ın uyarılacağını, ancak özellikle bu soğuk kış günlerinde vatandaşımızın ısınma amacı ile elektrik yerine kömür kullanması konusunda bilgilendirilmesi gerektiğini söyledik. Bu konudaki çalışmalarımız devam edecek."
'KAÇAK VARSA YAKALASINLAR'
Kızıltepe Ticaret Borası Başkanı Mehmet Şahin ve Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Dündar da, elektrik kesintilerine bir çözüm getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Eğer kaçak varsa, devlet yetkilileri var, bu şirket ise şirketin yetkilileri var. Yakalasınlar" diye konuştu.
DEDAŞ Müdürü Yunus Koçakelçi'nin, "Kızıltepeliler ayağını yorganına göre uzatsın" sözüne atıfta bulunan TSO Başkanı Dündar, "Basit bir iş, basit olmasaydı Kızıltepe hakkında o lafı kullanmazdı. Bir müessese müdürü, okumuş bir insan, 'Kızıltepe ayağını yorganına göre uzatsın' demesini ben çok ayıp gördüm. Yani ben cevap da vermek istemiyorum, o kendine münasip öyle görmüş ise ancak ona yakışır" değerlendirmesinde bulundu.