50 KİŞİ GÖZALTINDA
Gezi Parkı olaylarının yıl dönümünde Ankara Kızılay Meydanı'nı trafiğe kapatan gruba Çevik Kuvvet ekipleri tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Olaylarda çok sayıda gösterici gözaltına alındı.
Sosyal medya üzerinden örgütlenerek Kızılay Güvenpark'ta bir araya gelen kalabalık bir grup, Kızılay Meydanını çift yönlü trafiğe kapattı. Bunun üzerine polis yetkilileri, kapatılan yolun açılması için uyarıda bulundu. Atatürk Bulvarını trafiğe açmayan gruba çevik kuvvet ekipleri TOMA ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahalenin ardından gruplar, Ziya Gökalp Caddesi ve ara sokaklara yöneldi. Ziya Gökalp Caddesi üzerinde yoğunlaşan eylemciler polise bilye, taş, soda şişesi ve havai fişek attı. Çevik kuvvet ekipleri gösterici gruba biber gazı ve tazyikli su ile uzun süre müdahale etti.
EMİN AĞAOĞLU'NDAN POLİSE TEPKİ
Kızılay'da ki olaylar sırasında Emin Ağaoğlu'da polislere tepki gösterdi. TOMA'lardan sıkılan tazyikli suyla ıslandığı gözlenen Ağaoğlu, polisin görevini kötüye kullandığını iddia etti. Emin Ağaoğlu ile polis yetkilileri arasında tartışmalar yaşandı. Bu sırada çevik kuvvet ekipleri Ağaoğlu'nun da aralarında bulunduğu gruba kalkanlar ile müdahale etti. Polisler Ağaoğlu'nu daha sonra müdahalenin olmadığı alana aldılar.
SARISÜLÜK ANMASINA MÜDAHALE
Kızılay'da yaşanan müdahalenin ardından akşam saatlerinde polisin Güvenpark etrafında toplanmalara müsaade etmemesi ile birlikte gezi olaylarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ü anmak için toplanan gruba, bölgeden ayrılmaları uyarısı yapıldı. Uyarılar üzerine anma yapan grup, oturma eylemine başladı. Çevik kuvvet ekipleri anma yapan gruba kalkanlarla müdahale etti. Bu sırada yaşanan arbede de tek kolu olan bir vatandaş dikkat çekti. Çıkan olaylar sırasında 50'nin üzerinde kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Tahsin GÜNER/ ANKARA, ()

TG (GD/RT)