ZONGULDAK'ta, geçen Kurban Bayramı'nda vekalet verdikleri Kızılay aracılığıyla kurbanlarını kestirerek, ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtılmasını sağlayan 65 aileye, teşekkür belgesi ve 1'er kilo kavurma verildi.
Alaborina Restoranda düzenlenen törende konuşan Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, Kızılay'a kurban vekaleti veren hayırseverlerin sayısını artıramamaktan yakındı. Aygün, "Biz isterdik ki bu vekalet daha çok olsun ama ne hikmetse biz bunu beceremedik. O suç da bizim. Geçen yıl 65 aile bize kurban vekaleti verdi. Onları tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Onların sayesinde Zonguldak'taki fakir, fukaranın evine kurban etlerinden kavurmalar girecek. Et Balık Kurumu'nda kesilen kurbanlıkları her aileye 2'şer kilo vereceğiz. Bize ne kadar çok kurban vekaleti verilirse biz de Zonguldak'ta o kadar çok ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. İnşallah önümüzdeki bayramlarda bu sayı artacaktır" dedi.
Daha sonra kurban vekaleti veren hayırseverlere teşekkür belgesi ve 1'er kilo kavurma ile kurban kesimlerini gösteren videoların yer aldığı CD'ler verildi.