ANKARA, () - HER yıl Ramazan ayında onbinlerce ihtiyaç sahibine gıda kolisi ulaştıran, zekat yardımında bulunan, sıcak yemek dağıtan Türk Kızılayı, bu Ramazan'da da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmalarını Türkiye'nin dört bir tarafına yayılmış şubeleriyle gerçekleştiren Türk Kızılayı, şimdiden onbinlerce aileye Ramazan yardımı ulaştırdı.

Ramazan bereketini ihtiyaç sahiplerinin sofralarına ulaştırmak için ülke genelinde ve Avrupa'da kampanya başlatan, ortaya koyduğu bağış modelleriyle hayırsever vatandaşlara modern çözümler sunan Türk Kızılayı, Ramazan'ın ilk haftasında onbinlerce ailenin yüzünü güldürdü. Yardım çalışmalarını, Türk Kızılayı'nın ülke geneline yayılmış olan yaklaşık 700 şubesi büyük bir fedakarlıkla yürütüyor.

Kızılay tarafından hazırlanan gıda kolilerinin yanı sıra, zincir süpermarketlerdeki Kızılay stantlarına bırakılan gıda kolileri de ailelere teslim edildi. Aylar öncesinden ihtiyaç tespitleri yapılan ailelere Ramazan'da gıda kolisi ulaştıran Kızılay şubeleri, bağışlar geldiği müddetçe ailelere yardımlarını sürdürecek.

AŞEVLERİNDE KAZANLAR İFTAR VE SAHUR İÇİN KAYNIYOR

Ramazan öncesinde ihtiyaç sahipleri için sıcak yemek hizmeti veren Kızılay aşevleri, Ramazan ile birlikte kapasitelerini artırdı. Türkiye'nin 13 farklı bölgesindeki Kızılay aşevi, iftar ve sahur için hazırladıkları sıcak yemekleri sadece aşevinde değil, mahallelerde de dağıtmaya başladı. Aşevlerine gelemeyecek durumda olan yaşlı ve engellilerinin evine ise Kızılay görevlileri tarafından sıcak yemekleri götürüldü.

Ramazan'da ihtiyaç sahiplerine ulaşmak, bir öğün bile olsa yemek ihtiyacını karşılamak isteyen hayırsever vatandaşların tercihi olan Kızılay aşevleri, Ramazan boyunca sıcak yemek çıkarmaya devam edecek, ihtiyaç sahibi ailelerin iftar ve sahur sofralarını bereketlendirecek.

ZEKÂTLAR YERİNE ULAŞIYOR

Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için zekâtını Kızılay'a teslim eden vatandaşlar, bu Ramazan'da da gönül rahatlığı yaşadı. Kızılay'a teslim edilen zekâtlar, Ramazan'ın ilk günüden itibaren ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına yatırılmaya başlandı. Zekâtların, Ramazan ayının sonuna doğru artış göstermesi bekleniyor.

Tüm bu yardımların yanı sıra kurban eti konserve dağıtımları da Ramazan ile birlikte yoğunlaştı. Yaklaşık 700 şube, Ramazan'ın ilk günüden itibaren konserve dağıtımlarını sürdürüyor.