SOMALİ’YE 1 OKUL VE 1 HASTANE YAPIYOR
Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türk Kızılayı’nın dünya coğrafyasının muhtelif yerlerinde operasyonel faaliyetlerine tam gaz devam ettiğini belirtti. Akar şunları söyledi:
"2011 yılında başlattığımız Somali operasyonumuz tüm hızıyla devam ediyor. Orada yaptığımız şehir temizliği, endüstriyel şehir mobilyaları üretimi yapan fabrikamız faaliyete geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız şehir temizliği çalışmaları, şehrin tamamen temizlenip, modern bir görüntü alana kadar devam edecek. Somali’nin balta girmemiş yerleri dediğimiz Somaliland ve Puntland’tada 1 okul ve 1 hastane projemiz start aldı. Orada neden bu kadar faaliyet yaptığımızı soracak olursanız, halkımız bize Somali’de harcanmak üzere 150 milyon liralık bağış yaptı."
Şartlı bağış olması sebebiyle bu bağışları orada Somali halkının yardımında kullanmak üzere faaliyetlere devam etme zorunlulukları olduğunu vurgulayan Akar şöyle devam etti:
"Gazze’de de delegasyonumuz mevcut. Batı Şeria ve Kudüs’te inşaatına başladığımız Türk Evi Projesi devam ediyor. Bu yerin arsasını bize bizzat Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas bağışlamıştır. Tapusu olan bir mülk üzerinde Kızılay’ın tapu ile sahip olduğu ilk ve tek inşaat olarak inşaatımızı sürdürüyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde eğer Gazze’ye teşrif ederse Sayın Başbakanımıza oranın açılışını yaptıracağız."
SAMSUN VALİSİNİ ZİYARET
Toplantının ardından Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, ziyaretten  duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyaretin sonunda Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar tarafından Vali Aksoy’a Türk Kızılayı’nın ülkemiz ve dünya genelinde yaptığı çalışmalarının resimlerinin yer aldığı bir almanak ve çeşitli hediyeler takdim etti. Vali Hüseyin Aksoy da, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’a, günün anısına Samsun Kız Olgunlaşma Ensitisü tarafından yapılan el emeği bir pano hediye etti.
İA(MS/COŞ) (FOTOĞRAFLI)