TÜRK Kızılayı Samsun Şubesi tarafından 3 yıl önce başlatılan proje kapsamında il genelinde maddi durumu yetersiz 270 genç kıza gelinlik ve nişan kıyafeti yardımı yapıldı.
Türk Kızılayı Samsun Şubesi’ne 3 yıl önce bir hayırsever tarafından bağışlanan gelinlikler üzerine Türk Kızılayı Samsun Şubesi Kadın Kolları'nın harekete geçerek 'Genç Kızların Hayali' projesini uygulamaya koydu. Toplanan gelinlik ve nişan kıyafetleri il genelinde ihtiyacı olan genç kızlara verildi. Proje kapsamında 3 yılda ihtiyaç sahibi genç kızlara yaklaşık 150 gelinlik ve 120 abiye nişan kıyafeti bağışladı. Türk Kızılayı Samsun Şubesi Kadın Kolları Başkanı Hülya Tombul, gelinlikleri kent merkezi ve ilçelerinde oturan genç kızlara gönderdiklerini belirterek, şöyle dedi:
"Maddi yönden sıkıntı yaşan gelinlik almakta zorlanan genç kızlarımıza hiç kullanılmamış olan bu gelinliklerden verdik. Gelen bağışlarla birlikte ulaştığımız genç kız sayısı sürekli arttı. Şimdi yaz dönemine girdik. Düğün sezonundayız. Bize bu yönde gelen talepler var. Ancak gelinlik stoğumuz bitti. 5 adet de nişan elbisemiz kaldı. Hayırsever vatandaşlarımızın bu konuda bize desteğini bekliyoruz."
İhtiyaç sahibi genç kızın Kızılay’ın deposuna gelerek beğendiği modeldeki gelinlik veya nişan elbisesini seçtiğini söyleyen Hülya Tombul, "Bir genç kızın hayatında düğünü çok önemlidir. Verdiğimiz gelinlikleri kendisinden geri almıyoruz. Düğün sonunda da onlarda kalıyor. Bu anlamda hayırsever vatandaşlarımızdan Kızılaya bu konuda da destek olmalarını bekliyoruz. Gelin, bir genç kızın da gelinlik hayalini siz gerçekleştirin" dedi. 

(FOTOĞRAFLI)