Mehmet AKTARAN / İstanbul, () TÜRK Kızılay'ı, Cemile Sultan Korusu'nda Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in katıldığı iftar verdi. İftar sonrası konuşma yapan Bakan Ömer Çelik, “İsrail Gazze'ye karşı acımasız bir askeri harekat yürütüyor. Hepimizin gözleri önünde, uluslararası hukuk ve insanlık vicdanının asla kabul etmeyeceği kayıplar yaşatıyor. Kundaktaki bebekler, oyun oynayan çocuklar katlediliyor. Ancak uluslararası toplum birtakım güç odakları ve lobilerin etkisiyle olup bitenler karşısında maalesef sessiz kalıyor" diye konuştu.

Türk Kızılay'ının Üsküdar Cemile Sultan Korusu'ndaki iftarına Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in yanı sıra, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Süryani Metropoliti Yusuf Çetin, Ermeni Patrik vekili Aram Ateşyan ve çok sayıda davetli katıldı. İftarın ardından konuşma yapan Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, “Ramazan Geldiği zaman bizi karabasanlar basıyor. Kan stoklarımız azalıyor. Azaltmamak için her türlü tedbiri alıyoruz. Her türlü iletişim kanallarını kullanıyoruz. Sayın valimizi bile bu konuda spiker olarak kullanarak halkımıza anons ettik. Sayın başbakanımızdan tutun bütün devlet büyüklerimiz bize yardımcı oluyor. Çok şükür bugüne kadar kan konusunda bir eksikliğimiz olmadı. Talefer'deki Türkmen kardeşlerimiz için 47 TIR yardım gönderdik. Planlamamız tutarsa 176 TIR daha yardım göndereceğiz. Türk Kızılay'ı Gazze'de şu anda gıda kolisi dağıtan tek kuruluştur. Bununla da iftihar ediyoruz.ö Dedi.

"KUNDAKTAKİ BEBEKLER, OYUN OYNAYAN ÇOCUKLAR KATLEDİLİYOR"

Ardından Bakan Ömer Çelik de bir konuşma yaptı. Bakan Çelik, “Kimsenin umursamadığı, herkesin unuttuğu bölgelere Kızılay'ın yardımıyla ulaşıyoruz. Mazlumların ve muhtaçların umudu haline geliyoruz. Bugün maalesef yine yanı başımızda büyük bir dram yaşanıyor. İsrail Gazze'ye karşı acımasız bir askeri harekat yürütüyor. Hepimizin gözleri önünde, uluslararası hukuk ve insanlık vicdanının asla kabul etmeyeceği kayıplar yaşatıyor. Kundaktaki bebekler, oyun oynayan çocuklar katlediliyor. Ancak uluslararası toplum birtakım güç odakları ve lobilerin etkisiyle olup bitenler karşısında maalesef sessiz kalıyor. Bu yürütülen zalimce savaş, Filistin halkını katlettiği gibi aslında İsrail halkının da güvenliğini tehdit ediyor. Saldırıların, Filistinliler arsı uzlaşmanın sağlandığı, Filistinliler için yeni bir umudun aralandığı bir zaman denk gelmesi, Filistin halkının birlik içinde davasını daha güçlü bir biçimde savunduğu bir deneme denk gelmesi, mevcut İsrail hükümetinin çözümden yana olmadığını açıkça ortaya koymaktadır. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırı ve benzeri hukuksuz eylemler, meselenin barışçıl yollarla çözüleceğine olan inancı azaltmaktadır. Türkiye devleti ve milletiyle Filistin halkının yanındadır. Peygamberimiz Hz. Muhammed adına, Peygamberimiz Hz İsa adına ve Peygamberimiz Hz Musa adına dünyaya bu zulmü durdurun diyoruz. Bu zulmün durdurulmasında, acıların sarılmasında, tabi ki devletimiz ve milletimiz adına en büyük görev Kızılay'a düşmektedir" şeklinde konuştu. Program, Kızılay'a bir arazisini bağışladığı belirtilen Meryem Hanımlı adlı bir kadına Bakan Çelik tarafından teşekkür belgesi ve madalya takdim edilmesiyle son buldu.

FOTOĞRAF