BİNGÖL Üniversitesi'nde öğrenim gören ve Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurtta kalan bir grup kız öğrenci, 2 gündür suların akmaması ve kaloriferlerin yanmaması üzerine protesto eylemi yaptı. Öğrenciler, yurtta bir çok kız hırsızlık olayının yaşandığını, yemeklerden böcek çıktığını, yardım için başvurdukları yöneticilerin ise kendileriyle ilgilenmedikleri iddiasında bulundu.
Bingöl Üniversitesi'nde öğrenim gören ve Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurtta kalan bir grup kız öğrenci, iki günden beri suların kesik olduğunu, bu yüzden kaloriferlerin çalışmadığı gerekçesiyle dün akşam protesto eylemi yaptı. Yurt binasının girişinde toplanan battaniyelere sarılı kız öğrenciler, iki günden beri ısınma problemi yaşadıklarını belirterek, yöneticilerin de bu konuda çözüm bulmamasından yakındı.
Kız yurdunda kalan öğrencilerden Hilal Tunç, geçen yıl hizmete giren yurt binasının Bingöl'deki sert kış şartlarına uygun olmadığını öne sürerek şunları söyledi:
"Okulda resmen donuyoruz. Yatağın altına giriyoruz, yine ısınamıyoruz. Bu soruna kimse çözüm bulmuyor. Yönetim bize bilgi de vermiyor. Bu yurt yapılırken Antalya projesine göre yapılmış. Burası Bingöl, kış şartlarının nasıl olduğunu biliyorsunuz. Burada nasıl böyle bir yurt yapıyorsunuz? Yemek problemimiz var, su sıkıntımız var. Bunların hepsine çözüm bulunmasını istiyoruz."
Yurttaki bazı odaların tavanının döküldüğünü, bir çok kez hırsızlık olayı yaşanmasına rağmen yöneticilerin ilgisiz kaldığını iddia eden Özlem Öner ise şunları dile getirdi:
"Yurtta çok çok üşüyoruz. Geçen gün B blok 3'ncü kattaki 63 numaralı odanın tavanı çöktü ve hiç kimse hiç bir şey yapmadı. Müdüre hanımın yanına gittik, 'hiç bir şey yapamam' dedi. Hırsızlık olayları oluyor, hiç bir şekilde hiç bir şey yapılmıyor. Kaç kişinin bilgisayarı çalındı. Camlardan hava geliyor. Yemeklerin içinden böcek çıkıyor. Buna bir çözüm bulunsun."