CHP'DEN 'ÇATI'DA BİRLEŞEN PARTİLERE ELEŞTİRİ
Cumhurbaşkanlığı seçimi sona ererken, CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan'dan eleştiri geldi. Basın toplantısıyla seçim sonuçlarını değerlendiren Kaplan, kentte yaklaşık 155 binin üzerinde seçmenin sandığa gitmediğini kaydetti. Sandığa gitmeyen kişileri de eleştiren Kaplan, ortak aday İhsanoğlu için kentte sadece CHP'nin çalıştığını ve MHP ile diğer partilerin çaba göstermediğini savundu.
KAPLAN OY KULLANMAYAN SEÇMENE KIRILMIŞ
CHP İl Başkanı Kaplan, "Burada sitem etmemiz gereken kendilerini Atatürkçü, Cumhuriyet değerlerine bağlı olduğunu iddia eden birçok kesimin oy kullanmamak ile sürece katkı vermemeleridir. Yarın kendilerinin haksızlığa uğradıklarını söylemeleri mümkün değildir. O seçmenlere kırgınlığımızı söylüyoruz. Bundan sonraki süreçte seçme ve seçilme hakkını kullanmaları gerekiyor. Eğer oy kullanmayan seçmenler gelmiş oy kullanmış olsalardı, bugün bu sonuç olmayacaktı. Bize oy verme ihtimali yüksek olan, kendi rahatlarını tatillerini kesmeyen insanları daha aktif hale getirmeliyiz" dedi. Kentte Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde CHP'nin aktif olduğunu ve diğer partilerin ortak aday belirlemesine rağmen çaba göstermediğini öne süren Kaplan, "Aynı aday etrafında ortak mutabakata varmamıza rağmen aynı emeği aynı çabayı göstermeyenlerin kendi siyasi duruşlarını yeniden gözden geçirmelerini istiyoruz. CHP ortak adayın Manisa'da birinci çıkmasına önemli bir katkı koymuştur. MHP'den oy verenler olmuştur. Ama Ekmeleddin İhsanoğlu'nun tanıtımı konusunda yeterli çabayı sağlamadılar" diye konuştu.
MHP'Lİ İL BAŞKANI; "HERKES KENDİNİ KURTARMAYA ÇALIŞIYOR"
Kaplan'ın açıklamalarına MHP İl Başkanı Tanju Balatlı'dan yanıt verdi. Balatlı, "Ben, o çalıştı, bu çalıştı polemiklerine girmek istemiyorum. Kimin çalışıp, çalışmadığı bellidir. Testi kırıldı. Herkes kendini kurtarmaya çalışıyor. Biz ilçelerde köy köy dolaştık. Yalnız demokrasiye inancı olanlar, kendi geleceklerini bir başkasının eline bıraktı. Yaz tatillerini bölmeyerek çocuklarını geleceğini düşünmediler" dedi.

Nermin UÇTU/MANİSA, ()

FOTOĞRAFLI