TOKAT’ta karakucak güreşlerinin düzenlendiği alana kispet giyerek inen yamaç paraşütçüsü İsmail Araz, gösteri amaçlı güreş yaptı.
Tokat Güreşçiler ve Güreş Severler Derneği tarafından 2’inci Büyük Tokat Karakucak güreşleri Gaziosmanpaşa Stadyumu'nda yapıldı. Güreşlere Tokat ve çevre illerden toplam 350 güreşçi katıldı.
Türk Hava Kurumu Şubesi, düzenlenen güreşlere renk katmak amacıyla ilginç bir çalışma yaptı. Gıj Gıj tepesine çıkarak kispet giyen yamaç paraşütü tutkunu İsmail Araz, buradan paraşütle stadyuma indi. Ardından gösteri amaçlı güreşte rakibi Bilal Ülkü’yü mağlup etti. Kispet giyerek uçuş gerçekleştirdiğini için üşüdüğünü söyleyen Araz, ilk defa güreştiğini söyledi. Bu sırada Araz ile birlikte atlayan bazı paraşütçüler ise hedefi tutturamayarak stat dışına inebildi.
Türk Hava Kurumu Tokat Şubesi Başkanı Veli Gökyıldız, "Bugün karadaki bir sporla havadaki bir sporu bütünleştirdik. Ata sporumuz olan güreşin arkadaşlarımızla beraber gökyüzünden inen paraşütçülerimizle buluşması bizleri de çok mutlu etti” dedi.