Utku BOLULU/İZMİR, () - 83'ÜNCÜ İzmir Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) onur konuğu il Diyarbakır'ın Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve eş başkan Fırat Anlı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu'nu makamında ziyaret etti. Kocaoğlu, Diyarbakır'ın tanıtımına katkıda bulunacakları için mutlu olduklarını, Kışanak ise iki kentin biraraya gelmesinden oluşacak sinerjinin demokrasi için önemli bir basamak olacağını söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, makamında Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve eş başkan Fırat Anlı'yı ağırladı. 83'üncü İEF'nin Malatya ile birlikte onur konuğu kenti olan Diyarbakır'ı temsilen gelen Kışanak ve Anlı'yı ağırlamaktan mutlu olduğunu belirten Kocaoğlu, “Geçen yıl Mayıs ayında büyük bir heyetle İzmir'den Diyarbakır'a gittik. İyi karşılandık. Yararlı bir organizasyon oldu. O süreçte Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Osman Baydemir'le birlikte Diyarbakır'ın tanıtımına katkıda bulunmak için İEF'ye davet ettik. Bu katılım bugün gerçekleşti" dedi. Kocaoğlu, Kışanak'a da yeni görevinden başarılar diledi.
Gültan Kışanak ise öğrencilik ve gazetecilik yaptığı için kendisini bir parça İzmirli saydığını söyledi. İzmir'in Türkiye'nin demokratik değerlerini temsil eden bir kent olmasından dolayı takdir ettiğini belirten Kışanak, “Bu kentin belediye başkanı olarak bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum. İEF'de etkinlik çok önemli. Sadece ticari bir fuar olarak görmüyoruz. Diyarbakır ve İzmir kendine özü özellikleri olan kentlerimiz. Bazen bir artı bir ikiden fazlası eder. İki kentin biraraya gelmesinden büyük sinerji oluşur. Bu demokratik bir basamak olacaktır. Fuar da buna vesile oldu. Siz de davetinizle buna aracı oldunuz" dedi. Kocaooğlu Kışanak'a kentin simgesi tarihi saat kulesi minyatürü, Kışanak ise bakır tabak hediye etti.

FOTOĞRAFLI