KÜTAHYA’nın Simav İlçesi’ne bağlı Naşa Beldesi’nde, ocak ayının ortasına gelinmesine karşın kar ve yağmurun hasretini çeken vatandaşlar, belediyenin önderliğinde düzenlenen yağmur duasına katıldı.
Bugün cuma namazı kılmak için Naşa Beldesi'ndeki 4 camiyi dolduran vatandaşlar, ardından camilerin imam hatiplerince organize edilen yağmur duasına katıldı. Halk, kazasız, afetsiz kar ve yağmur yağdırması için Allah’a dua etti.
BU MEVSİMDE İLK DUA
Yağmur duasının ardından katılımcılara beldenin kadınları tarafından, sokaklara kurulan saclarda pişirilen gözleme ve ayran ikram edildi. Naşa Belediye Başkanı AK Parti’li Kadir Bütüner, ocak ayının ortasına gelinmesine karşın hala kar ve yağmur yağmadığını söyleyerek bu nedenle kuraklık yaşandığını kaydetti. Bir an önce kar ve yağmurun yağması, ürünlerin su ihtiyacının karşılanması amacıyla yağmur duasına çıktıklarını söyleyen Başkan Bütüner, “İlk kez ocak ayında yağmur duası ediyoruz. İnşallah duamızın ardından çiftçilerimizin isteği olur. Kar ve yağmur yağarsa toprak ile ürünler suya doyar” dedi.