Tolga YILDIRIM/ANTALYA, () - BU yıl 653'üncüsü düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanlık finalinde yenilerek ikinciliği elde eden İsmail Balaban, memleketi Antalya'ya geldi. Balaban, ikincilik kupasını Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek'e verdi.
Edirne'de bu yıl 653'üncüsü gerçekleştirilen Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanlık final müsabakasında Fatih Atlı'ya mağlup olan İsmail Balaban, ikincilik kupasıyla memleketi Antalya'ya geldi. Konyaaltı Belediyesi'nin sporcusu olan Balaban, belediyede düzenlenen törende kupasını başkan Böcek'e verdi. Törende ayrıca Kırkpınar'da 'başaltı'nda mücadele eden İsmail Balaban'ın ikiz kardeşi Turan Balaban ile antrenörü Hasan Aydın da katıldı. Başkan Böcek, Balaban kardeşlere altın hediye etti.
Törende konuşan İsmail Balaban, geçen yıl başpehlivanlığı kazandığı Kırkpınar'a bu yıl da birincilik hedefiyle gittiğini anlattı. Güreş kuralarında şansının iyi gitmediğini ve finale kadar hep zorlu rakiplerle karşılaştığını kaydeden İsmail Balaban, "Finale kadar gelmeyi başardım ama çok mücadele etmiştim, yorulmuştum. Altın kemeri Antalya'ya getirmek istemiştim ama nasip değilmiş. Önümüzdeki sene çok çalışıp altın kemeri Antalya'ya getirmek istiyorum" dedi.
Kırkpınar'da Balaban'ın başarılı mücadele ettiğini aktaran Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de Antalya'ya ikincilik kupasını getirdiği ve onur yaşattığı için Balaban'ın kutladı.
Konuşmaların ardından Başban Böcek, Balaban kardeşler, antrenör Aydın ve pehlivanların annesi Gülsüm, babası Hasan Balaban ile ikincilik kupasıyla fotoğraf çektirdi.

FOTOĞRAFLI