Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başpehlivan olan Fatih Atlı'ya dubleks daire ve 12 cumhuriyet altını hediye etti.
Edirne'de bu yıl 653'üncüsü gerçekleştirilen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başpehlivanlığı kazanan Samsun Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcusu olan Fatih Atlı ve 3'üncü olan Abdullah Güngör bugün Samsun kent merkezine geldi. İki güreşçi Samsun- Ankara karayolunun 5'inci kilometresinde davul zurna eşliğinde çiçeklerle karşılandı. Daha sonra üstü açık otobüse binerek konvoy eşliğinde kent merkezine geldi.
Güreşçiler, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Başkan Yılmaz iki güreşçiyi belediye binası giriş kapısında alınlarından öperek karşıladı. Başkan Yılmaz burada yaptığı konuşmada "Güreşçimiz aldığı başpehlivanlıkla değil efendiliği ile tarihe geçmiştir. Bana göre Kırkpınar'da bir efendilik abidesi, bu güreşi bu rekabeti alnının akıyla bileğinin gücüyle elde etmiş, hiçbir hile hurda olmaksızın elde etmiş bir sporcumuz olarak Kırkpınar’ın tarihine adını yazdırmıştır" dedi. Başkan Yılmaz Kırkpınar Başpehlivanı olan Fatih Atlı'yu dubleks bir ev ile 12 cumhuriyet altını üçüncü olan Abdullah Güngör'e de 12 cumhuriyet altını hediye etti.
Fatih Atlı fotoğraf çekimi sırasında altın kemerini boynundan çıkarıp Başkan Yılmaz'ın boynuna taktı. Ziyaret fotoğraf çekimini ardından sona erdi.
Bu arada Ladik Belediye Başkanı Ak Partili Selim Özbalcı da Ladikli olan Fatih Atlı'ya dubleks ev hediye etmişti.

FOTOĞRAFLI