Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR,()-DİYARBAKIR'da 2011 yılında yapımına başlanan Kırklar Dağı konutlarından dairelerinin tapuları teslim edilmeyen mağdurlar dolandırıldıklarını iddia ederek kefenli eylem yaptı.
Diyarbakır'da merkez Sur İlçesi Dicle Nehri kıyısındaki türkülere konu olan Kırklar Dağı'nda 2011 yılında 370 dönüm arazide inşaatına başlanan 724 konutun 150 hak sahibi dolandırıldıklarını iddia ederek Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu. 3 yıl önce müteahhit firmaya 8 milyon lira peşinat ödediklerini belirten mağdurların bazılarına iddiaya göre tapuları da verilmedi. Kırklar Dağı konutlarında kefen giyerek toplanan mağdurlar basın açıklaması yaptı. Mağdurlar, 2012 yılında konutların kendilerine teslim edileceğine dair söz aldıklarını belirterek, müteahhit Ufuk Subaşı'nın tehdit edilerek kentten kaçırıldığını ileri sürdüler.
Mağdurlar adına konuşan Ahmet Alyapı, "Konut almak için peşinat vermiştik. Firma bize konutları 2012 yılında teslim edecekti. Ancak konutları almak için sözleşme imzaladığımız firma bizim bilgimiz dışında tüm hakları noter üzerinde arsa sahiplerine devrettiği için hakkımızı kimden alacağımızı bilmiyoruz. Yeni müteahhit de bizi tanımıyor. Adalet hakkımızı vermez ise buradan kan çıkar" dedi.
Mağdurlardan Piresin Bal, müteahhit Ufuk Subaşı'nın tehdit edildiğini öne sürerek, "Bizi de bu oyuna alet ettiler. Bizim girişimcilerimiz defalarca toplandık yetkililerle konuştuk belediye yetkilileri bize kimse mağdur olmayacak dedi. Ama bir yıldır hiçbir şey yapılmadı. Biz de savcılığa suç duyurusunda bulunduk ama oradan da bir sonuç çıkmadı. Şu anda konutların tapuları başkalarına dağıtılıyor. Ama gerçek sahiplerine verilmiyor. Bu insanlar mağdur oldu, gerçekten buradan ölüm çıkacak. Hevsel Bahçesi için Kırklar Dağı için de duyarlı olsunlar biz onu bekliyoruz. Bize söz veren başkanlar da yardımcı olmadı. Bir şirket aynı gün aynı saatte başka bir şirkete binaları devrederek çekiliyor, nasıl oluyor" dedi.

CA(GG/AK) (FOTOĞRAFLI)