YAŞAR ANTER/KIRKAĞAÇ (Manisa), () - MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasının ardından gergin bekleyiş sürüyor. Kırkağaç'ta morga dönüştürülen soğuk hava deposu önünden biran olsun ayrılmayan ve torununu arayan 77 yaşındaki eMEKLİski madenci Hüseyin Acar'ın tepkisi, burada bekleyenlerin çaresizliğini de ortaya koydu. Acar, "Üç gündür torunumu ne canlı ne ölüsünü bulamadım" dedi.
Geçen süreye rağmen ölenlerin yakınları, Kırkağaç İlçesi'nde morga dönüştürülen soğuk hava deposu önünden biran olsun ayrılmadı. Yorgun ve bitkin düşenlerin yaşadığı çaresizlik ve gerginlik, acılı ailelerin yüzlerine yansıdı. Üç gündür buradan ayrılmayanlar arasında bulunan eski madenci Hüseyin Acar'ın tepkisi, yaşanan çaresizliği ortaya koydu.
DENETİMLER GÖSTERMELİK
Dört oğlu ve 3 torunu ile madende 34 yıl çalıştıktan sonra emekli olan 6 çocuk 7 torun sahibi Acar, facianın yaşandığı madende çalışan işçiler arasında olan torunu 32 yaşındaki Talip Özden'den hala haber alamadığı için isyan etti. Gözyaşları içinde konuşan Acar, "Üç gündür torunumu ne canlı, ne ölüsünü bulamadım. Gezmediğim aramadığım yer kalmadı. Halen bir oğlum da madende çalışıyor. Bu kesinlikle trafo patlaması olamaz. Çünkü sigara ve kibritin girmediği maden ocaklarında, hala şalama denilen oksijen tüplü ateşle kaynak çalışması yapılıyor. Bunu herkes biliyor. Denetimlerin yapılacağı sırada ise bu LPG tüpleri ve şalama yakıcı malzemeleri dışarı çıkarılıyor. Kimse kimseyi denetim yapılıyor diye kandırmasın. Bu facialar insan hayatı hiçe sayıldığı sürece devam edecek. Torunumu versinler bana. Torunumu bulamıyorum. Kimsede bir açıklama yapmıyor" dedi.
Kendisinden haber alınamayan Talip Özden'in 9 yıldır madende çalıştığı ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi.
GÜLBEN ERGEN DE ZİYARET ETTİ
Öte yandan ünlü şarkıcı Gülben Ergen de, soğuk hava deposuna gelerek buradaki madenci yakınları ile konuştu. Yaklaşık 30 dakika sonra Ergen, bölgeden ayrıldı.

YA(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)