KIRIKKALE'nin ilçelerine bağlı köylerde yaban domuzuna karşı başlatılan mücadele kapsamında 2 yıl boyunca düzenlenen 8 sürek avında sadece 20 adet yaban domuzun vurulduğu belirtildi.
Orman ve Su işleri Bakanlığı'na bağlı 9'uncu Bölge Müdürlüğü Kırıkkale Şubesi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince zararlı yoğunluğu ve bitki florası incelenerek gerekli izinler alınıp, sürek avı yapıldı. 2012-13  av sezonunda 5 ilçenin 20 köyünde toplam 8 sürek avı düzenlendiği, bu avlarda toplamda 20 yaban domuzunun itlaf edildiği öne sürüldü. Bu kapsamda Delice İlçesi'nin Baraklı, Sarıkaya, Kuzeyyurt, Akboğaz, Çoğul Köyü sınırları içinde 10, Keskin İlçesi'nin Ceritmüminli Köyü sınırları içinde 9 ve Sulakyurt İlçesi'nin Hamzalı Beldesi ile Yeşilli Köyü sınırları içinde 1 olmak üzere toplam 20 yaban domuzu öldürüldü.
Gıda, Tarım ve Havyacılık İl Müdürü Recep Kırbaş, sürek avlarında avcılara 1300 fişek desteği verildiğini ancak yeterince başarı sağlanamadığını söyledi. Kırbaş, şöyle dedi:
"Bu durumun sebebi olarak mahalli avcıların yaban domuzu avı konusunda bilgilerinin yetersiz olması, tüfeklerinin domuz avına uygun olmayışı ve üreticilerin bek avı yapmayışı gibi sebepleri sayabiliriz. Sonuç olarak bu canlılarla mücadele etmekle birlikte doğa dengesini de muhafaza etmek gerekmektedir. Bu amaçla üreticilerin bek avı yapmaları, kendi ekili ve dikili arazilerini çitlerle muhafaza altına almaları, ormanlık alanların etrafının çitlerle çevrilmesi ve yaban domuzunu yiyen yırtıcıların koruma altına alınması uygun olacaktır."