KIRIKKALE Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Yeşim Oktar Varlı 206 bin nüfuslu Kırıkkale'de, adliyeye ulaşan kadına yönelik şiddet şikayet dosyası sayısının yılda 13 bine ulaştığını belirterek, kentte yaygın bir şiddet eğiliminin olduğunu söyledi. Varlı, fazla çocuk yapmanın kadınları eve hapsetmek anlamına gelidğini belirtirken, "Bu sadece kadınları etkisizleştirir" dedi.
Türkiye'de kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 79'uncu yıldönümünde Kırıkkale Barosu'nda düzenlenen toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Varlı, kadına yönelik aile içi şiddette ciddi bir artış olduğunu söyledi. Varlı, "Kadına yönelik aile içi şiddette Kırıkkale nüfusu baz alındığında yıllık gelen şikayet dosyası 10 binin üzerinde seyrediyor. Son birkaç yılda bu rakamda ciddi bir artış var. Bu sayı 13 bine ulaştı diyebiliriz. Bu rakamlar Kırıkkale için çok yüksek. Kırıkkale'de yaygın bir şiddet eğilimi var" diye konuştu.
'FAZLA ÇOCUK, KADINLARI EVE HAPSETMEK DEMEK'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ailelere 3 çocuk tavsiyesi hakkında da konuşan Yeşim Oktar Varlı, daha fazla çocuk yapmanın kadınları evlerine daha fazla hapsetmek anlamına geldiğini savundu. Hem çalışıp hem de çocuk bakmanın zorluklarına değinen Varlı, "Fazla çocuk yapmayı kadınlar açısından bir dezavantaj olarak buluyoruz. Bu sadece kadınları etkisizleştirir" görüşünü savundu.