KIRIKKALE'nin Çelebi ilçesinde kurulması planlanan Hidroelektrik Santralı'nı (HES) istemeyen köy halkı, Kırıkkale Valisi Ali Kolat ile görüştükten sonra yaptıkları basın açıklamasında, "Vali kendisi konuştu, kendisi dinledi. Bizi kesinlikle dinlemedi" dedi.
Celebi ilçesine bağlı Karabucak ve Yeniyapan köyü halkı, hak arayışı için geldikleri Kırıkkale Valiliği önünde toplandı. Aralarından seçilen 4 kişilik heyet, Vali Ali Kolat ile görüştükten sonra Osman Tekin, Zöhre Tekin, Cevdet Demirbüken ve eşi Emine Demirbüken birlikte basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Köy halkı olarak HES'in yapılması durumunda tarımsal sulamada sorunlar yaşayacağız. Bölgede tarım ve hayvancılıkla doğal güzellikler olumsuz etkilenecek. Vali kendisi konuştu, kendisi dinledi. Bizi kesinlikle dinlemedi. Şimdiye kadar hiç kimse gelip ilgilenmedi. Biz valiye bir baba olarak geldik, ancak karşımızda bir üvey baba vardı. Biz parasını almadık diyoruz, fakat vali hesabınıza paralar yattı diyor. Mahkeme sürüyor, sonuçlanmadan mısırlarımızı haşat ettiler. Bizim çocuklarımız okuyacak, köyde hiçbir şeyimiz yok. Orada bizi jandarma ile karşı karşıya bırakıyorlar. Ondan sonra çoluk çocuk perişan oluyoruz. Kazdılar suyumuzu, sulama yapamıyoruz. Ne yeyip ne içeceğiz bilemiyoruz. Devletimiz kanunları hiç tanımıyor. Kanun dışı iş yapıyorlar. Danıştay'da mahkememiz devam ettiği halde vali askeri gücü göndererek köylünün karşısına bir duvar diziyor, hiç birimizi tarlaya giremiyoruz" denildi.
Tepkilerini dile getiren bazı vatandaşlar göz yaşlarını tutamazken, çamurun içinde yaşadıklarını dile getirip, "Bölgenizde tarım arazisini işletmeyin diyorlar. Ama maalesef bizim oradaki Kızılırmak vadisi. 25 kilometre vadideki Kızılırmak kuruyor" dediler.

FOTOĞRAFLI