KIRIKKALE'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Cumhuriyet Meydanı'nda sendika ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile davul-zurna eşliğinde halay çekilerek kutlandı. Kutlamaya katılan grup hükümet ve Başbakan aleyhine sloganlar attı.
Petrol-İş Sndikası Kırıkkale Şubesi Başkanı Recep Sefer, meydanda toplananlara hitaben konuşma yaptı. Sefer, 1 Mayıs'ın işçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günü olduğunu anlatırken, "Bugün işçi sınıfı, geleceğini ve taleplerini dile getirmek için meydandalar. Hiçbir ayrım, gayrım yapmadan, ötekileştirmeden, birini iteklemeden herkesi kucaklayarak, yani 'Paralel', 'Çapraz' demeden herkesi kucaklayan 1 Mayıs'dayız. Biz herkesi kucaklıyoruz. Yüreği insan sevgisi ile dolu, insanca yaşam için bir araya gelen insanlar, dünyanın 150 ülkesindeki milyonlarca insanla yürek yüreğe, biz kalp kalbeyiz, omuz omuzayız. 1 Mayıs nedeniyle herkesi canı gönülden kutluyoruz. Bize karşı çıkanlara biz de karşı çıkmaya devam edeceğiz" dedi.
Bugünkü siyasal iktidarin sorunlarını unutturarak suni yapay gündemlerle oyaladığını belirten Sefer, şöyle devam etti:
"Önümüze her seferinde kendi gündemini koyarak sorunlarımızı bu meydanlarda dile getirmemizi engellemeye çalışıyorlar. Birilerine çelik-çomak vermiş olabilirsin, birileri çelik-çomak ile oynayabilir. Binlerce, milyonlarca insanı bugün sayıları 3.5 milyon olduğunu bildiğimiz ülkemizi bir taşeron Cumhuriyeti haline getirmek istendiğini ve bu taşeron işçilerin işlerini kaybetmemelerini istiyoruz."
Sendika yöneticilerinin yaptığı kısa konuşmalardan sonra müzik öğretmeni Malik İnci'nin söylediği şarkılarla coşan topluluk, oyunlar oynayıp halay çekti. Davul zurna ekibinin gösterileri de kutlamaya renk kattı. Kutlamalar nedeniyle geniş güvenlik önlemi alındı.

EG(AY/İD) (FOTOĞRAFLI)