KIRIKKALE Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yakup Altın tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
Kırıkkale Üniversitesi Hastanesinde yaklaşık 2 aydır kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören evli ve 2 çocuk babası 55 yaşındaki Altın, dün gece vefat etti. Altın için Kırıkkale Valiliği önünde düzenlenen cenaze törenine Vali Ali Kolat'ın yanı sıra, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Ekrem Yıldız, Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, Vali yardımcıları, Kaymakamlar, Valilik çalışanları, yakınları, mesai arkadaşları ile ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı.
Törende konuşan yakın arkadaşı ve İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Hasan Gerem, rahatsızlığı süresince sağlığına kavuşması için herkesin büyük çaba gösterdiğini ve Vali Kolat'ın bizzat takipçisi olduğunu söyledi.
Altının cenazesi, Çarşı Camisinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yenimahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da Yakup Altın'ın ölümü nedeni Vali Kolat ve ailesine başsağlığı telgrafı gönderdi. Altın'ın yazar ve araştırmacı olarak 40'a yakın basılı eseri ve çalışması bulunuyordu. 

FOTOĞRAFLI