İZMİR'in Kiraz İlçesi, 21 Haziran'da düzenlenecek Kiraz Festivali'ne hazırlanıyor. Festivalin adı kiraz olsa da ilçenin lezzetleriyle bilinen salatalık, biber, taze fasulye ve barbunyası da tezgahlarda yerini alacak.
Kiraz Belediyesi'nin 'çemberli efe' lakaplı Belediye Başkanı Saliha Şengül Özçınar ilçenin organik ürünlerini, doğal yaşamını ve sadeliğini tanıtarak marka yapmayı hedefledi.
Yerel seçimden önce kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden babası Durmuş Özçınar'ın vasiyeti üzerine aday olan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin miting alanında "İşte benim evladım" dediği 30 yaşındaki Saliha Şengül Özçınar, 52 köyü bulunan, merkezinde 8 bin ama köylerinde 26 bin kişinin yaşadığı Kiraz'ın adını duyurmaya, onu Ödemiş'in gölgesinden kurtarmaya çalışıyor.
Seçim döneminde boynuna taktığı iğne oyalı çemberler nedeniyle 'çemberli efe' lakabıyla bilinen Başkan Özçınar, ilçenin adını taşıyan ve tüccarın daha dalındayken talip olduğu kiraz için festival düzenleyecek. Bu yıl ilk kez 21 Haziran'da düzenlenecek festivalde 75 üretici stant açacak. İlçe, adını taşıdığı kirazının yanısıra salatalık, biber, taze fasulye ve barbunyasıyla da ün yapmak istiyor.
İlçede, Tire Halk Eğitim Merkezi'nin kendisi için özel olarak tasarlayıp diktiği, cepken, şalvar, körüklü çizme ve iğne oyalı çemberle dolaşan Başkan Özçınar, festivalle, ilçedeki organik ürünlerin, doğal yaşamın, sadeliğin tanıtımını yapmayı hedeflediklerini belirterek, şunları söyledi:
"Bu yıl ilk kez kiraz için festival yapıyoruz. Adı kiraz olsa da stantlarda lezzetiyle bilinen salatalık taze fasulye, biber, barbunya da olacak. Ev kadınları her şeyi organik olan reçelleri, tarhanayı, salçayı, tereyağını, çökeleği de tezgaha koyacak. Uzun bir döneme yayılan kiraz üretimimiz var. Bir köyde kiraz toplanırken bir diğerinde daha yeni yeşermiş oluyor. Burada her şey doğal. Organik ve sağlıklı beslenmek isteyen bu festivali kaçırmamalı. Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz festivalde Hüseyin Turan şarkı söyleyecek. 60 tonluk kiraz ihracatımız var. Büyük tüccarlara davetiyeyi ben götüreceğim. Kiraz'ı önce Türkiye sonra dünya duymalı. Yatırım ve ihracat artmalı."

ED(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)