MERSİN'de aylık 300 lira olan ev kiralarını ödeyemeyen Benile Ailesi, sokağa atıldı.
Merkez Akdeniz İlçesi Yenipazar Mahallesi'nde oturan Benile Ailesi, yaşadıkları ekonomik sıkıntı nedeniyle ev kiralarını ödeyemedi. Bunun üzerine ev sahibi, aileyi evinden çıkarttı. Birkaç parça eşyalarıyla sokakta kalan aile, sığınacak yer bulamayınca Müfide İlhan Mahallesi'ndeki Turgut Özal Köprüsü'nün altında yaşamaya başladı.
Yolda yürürken düşünce çenesinin kırıldığını ve bu yüzden uzun süredir çalışamadığını belirten inşaat işçisi 54 yaşındaki Cumhur Benile, son 3 aylık kiralarını beyaz eşyaları satarak karşıladıklarını, satacak eşya kalmayınca da sokağa atıldıklarını söyledi. Çaresizlik nedeniyle 4 gündür köprü altına yaşadıklarını kaydeden Benile, "Kiramı ödemek için televizyon, buzdolabı ve çamaşır makinasını sattım. 4 çocuğumun ikisi karıştıkları bir kavga sonucu tutuklandı. Diğer ikisi de her gün akşam saatlerine kadar kağıt topluyor. Evden atılınca kalacak yer bulamadık ve mecburen köprü altında yaşamaya başladık. Ne param var, ne gücüm ne de halim. Ben hastayım çalışamıyorum. Çocuklarımda iş bulamayınca kağıt topluyorlar" dedi.
Köprü altında yaşamanın zor olduğunu belirten Benile'nin birlikte yaşadığı 49 yaşındaki Fatma Gezer ise, "Her yer toz, çamur, soğuk. Sabaha kadar ateş yakıyoruz ısınmak için. İnsanlar yardım ediyor, odun getiriyor. İş olmadığı için iki çocuğum kağıt ve hurda topluyor. Akşama kadar 10 lira kazanıyor. 10 liraya ne alabilirim ki. Yetkililer bizi görsün, yardım etsin artık" diye konuştu.