Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - ADANA'da asgari ücretle çalışan işçi 41 yaşındaki İsmail Kaynar, akciğer kanseri eşi 29 yaşındaki Sıdıka ve kalp kapakçıklarında sorun olan 6 yaşındaki oğlu Bekir Fevzi Kaynar ile aylık 350 lira olan kirayı ödeyemeyince oturdukları evden çıkarıldı. Kaynar Ailesi, komşularının geçici olarak verdiği kapısı olmayan inşaat halindeki evde yaşamaya başladı.
Seyhan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde geçici işçi olarak asgari ücretle çalışan İsmail Kaynar, merkez Seyhan İlçesi'ndeki İstiklal Mahallesi'nde oturduğu evin kirasını ödeyemedi. Ev sahibinin bir süre idare ettiği İsmail Kaynar, kirayı yine veremeyince eşi Sıdıka ve oğlu Bekir Fevzi ile evden çıkarıldı. Sokakta çaresiz kalan Kaynar Ailesi, komşularının geçici olarak verdiği kapısı olmayan inşaat halindeki evine sığındı. Çok mağdur olduğunu anlatan İsmail Kaynar, "Eşim akciğer kanseri, oğlum kalp kapakçıklarında sorun var. Aldığım asgari ücretle ancak onların tedavi parasını karşılamaya çalışıyorum. Bu nedenle kira ödeyemiyorum. Çocuğumu okula bile gönderemiyorum. Zor durumdayız" dedi.
'ÇÖPTEN EKMEK TOPLADIM'
Eşine yardımcı olmak için iş aradığını ancak bulamadığını belirten Sıdıka Kaynar ise, şunları söyledi:
"Akciğer kanseri olduğum için eşime destek olamıyorum. O da aldığı maaşla bizi tedavi ettirmeye çalıştığı için kirayı veremiyor. Ama çok şükür Allah'tan ki kışın sokakta kalmadık. Yazın kaldığımız için mutluyuz. Mutlu değiliz ama kışın sokakta kalsak nereye gidecektik? Gidecek yerimiz yoktu. Allah'a şükürler olsun şu an yaz ve sokakta bile kalsak eşim yanımızda. Tüpümüz, dolabımız yok. Gün geldi kuru ekmek yedik, yemek bulamadım. 2014'teyiz şimdi ve çöpten ekmek topladım yedim. Ben ve oğlum hasta. Doktor bize yememiz için liste veriyor. Ama paramız yok ki alalım. Paranız olursa bir şeyler yapabilirsiniz. Eğer uygun bir iş imkanı olursa ben de çalışırım ve kiramızı ödeyebiliriz. Eğer bu imkan sunulursa çok mutlu oluruz."

YB(OA/AK) (FOTOĞRAFLI)