BALKANLAR üzerinden gelen soğuk havanın etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 18 derece ile Kars'ta ölçüldü. Soğukların etkili olduğu bir diğer il olan Erzurum'da ise kırağı düşen ağaç dalları doyumsuz manzaralar oluşturdu. Fotoğraf tutkunları bu manzarayı ölümsüzleştirmek için sabahın erken saatlerinde dışarı çıktı.
Aralık ayının gelmesi ile birlikte şiddetli soğukların yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde Van'dan sonra Türkiye'nin ikinci büyük gölü olan Çıldır Gölü'nün yüzeyi buz tutmaya başlarken, çok sayıda akarsu dondu, kent merkezlerindeki çeşme ve şadırvanlar buz tuttu. Dün gece hava sıcaklığının sıfırın altında 15 derece ölçüldüğü Erzurum'da, ağaçların üzerine düşen kırağı adeta görsel şölen oluşturdu. Bu doğal güzelliği fırsat bilen fotoğraf tutkunları sabah erken saatlerinde fotoğraf makinelerini alarak kendilerini dışarı attı. Gözün görebildiği her yerin beyaza büründüğü alanlarla bir birinden güzel fotoğraf çekenler soğuk havanın Erzurum'u bir stüdyoya çevirdiğini söyledi.
Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde yeni yıla kadar kar yağışı beklenmediğini açıklayan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, havanın güneşli geçeceğini belirtti Yetkililer, dün gece en düşek hava sıcaklığın sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 18, Erzurum'da 15, Iğdır'da 13, Ağrı'da 12, Erzincan ve Kars'ta 9, Muş'da ise 8 derece olduğunu açıkladı. Gün içerisinde beklenen sıcaklıkların ise Ardahan'da 13, Kars'ta 9, Ağrı'da 7, Eruzurm'da 5, Muş'ta 3, Erzincan'da 2 ve Iğdır'da sıfır olduğu kaydedildi.
YAKITLARIN DONMAMASI İÇİN ARAÇLARA ÖNLEM
Öte yandan şiddetli soğuklar nedeniyle Kars'ta bazı vatandaşlar araçların depolarındaki yakıtın donmaması için akşamları battaniye veya naylonla sıkıca sardı. Dışarıda dondurucu soğuklar yaşanırken ekmek fırınlarında durum çok farklı. Fırın ustası Nazım Esmeray, "Vatandaş dışarıda soğuktan donarken biz burada terliyoruz" diyerek halinden son derece memnun olduğunu belirtti.