VAN'da 2011'de meydana gelen deprem sonrası Van-Erciş karayolu üzerine kurulan Tahir Paşa konteyner kentte oturan 2 aile kira yardımı aldıkları halde konteynerden çıkmayınca valilik konteynerleri boşaltma kararı aldı. Halen 17 ailenin yaşadığı konteyner kente 2 konteyneri kaldırmaya gelen TIR'lara vatandaşlar tepki gösterince konteynerler boşaltılamadı. 
Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra depremzedelerin geçici olarak barınmaları için kurulan konteynerler kalıcı konutların teslim edilmesinin ardından kademeli olarak kaldırıldı. Ancak kendisine ev çıkmayan ve kiracı olan 17 depremzede hala Van-Erciş karayolundaki Tahir Paşa konteyner kentte yaşamayı sürdürüyor.
KİRA YARDIMI ALDI KONTEYNERDEN ÇIKMADI
Valiliğin kira yardımı yapıp konteynerden çıkmalarını istediği ailelerden sadece 2'si bunu kabul edince bir yıl için 3 bin 600 TL kira yardımı yapıldı. Arzu Yıltaş ve Sevda İlkkan isimli depremzedeler aldıkları kira yardımına rağmen konteynerleri boşaltmayınca valilik TIR göndererek konteynerleri kaldırmak istedi. Ancak Yıltaş ve İlkkan tepki gösterince konteynerler kaldırılamadı.
EŞİME CİHAZ ALDIM
Aldığı kira yardımıyla KOAH hastası eşi Şirin Yıltaş'a cihaz aldığını belirten Arzu Yıltaş, "Başka gelirim yoktu. Cihaz alacak parayı bulamayınca bana gelen kira yardımının bir kısmıyla cihaz aldım. Bir kısmını da birikmiş borçlarıma verdim. Valilik çok istiyorsa gelip cihazı alsın bende burada yaşamayı sürdüreyim. Çünkü gidecek yerimiz yok" dedi. 
Kira yardımından yararlanan Sevda İlkkan ise, birikmiş borçlarını yapılan kira yardımıyla kapattığını belirterek, "2 çocuğum var. Bunlar şu anda sanayide çalışıyorlar. Onların aldığı parayla geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Bize buradan çıkarırlarsa gidecek yerimiz yok. Yetkililerin bizi anlamasını istiyoruz" dedi. 

OB,MÇ(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)