Cevdet ŞEN/KINIK (İzmir), () - MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasından en çok kayıp veren İzmir'in Kınık İlçesi'nde, Nevzat Sıkık Kimsesiz Çocuklar Vakfı tarafından karne eğlencesi düzenlendi. Vakfın öncülüğünde sosyal medya üzerinden
gönüllülerin bir araya gelmesiyle Kınık Anadolu Lisesi bahçesinde yapılan eğlenceye, yakıları ölen çocuklarının yanı sıra Kınıklı çocuklar da katılarak moral buldu.
Soma'da geçen 13 Mayıs'ta meydana gelen ve 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden kazasının yaralarının sarılmasına devam ediliyor. Devlet tarafından yapılan girişimlerin yanı sıra sivil toplum kuruluşları da ellerinden geldiğince hem ailelere hem de yetim kalan çocuklara ulaşmaya çalışıyor. Bu sivil toplum kuruluşlarından biri olan Nevzat Sıkık Kimsesiz Çocuklar Vakfı, sosyal medya üzerinden kampanya başlattı. Vakıf, 150 gönüllünün katılımı ve çok sayıda sponsorun desteğiyle İzmir'in Kınık ilçesinde başta madende babalarını kaybeden çocuklar olmak üzere tüm çocuklar için karne eğlencesi düzenledi. Şişme oyun alanları, müzik grupları, yap- boz oyunları, yüz boyama, palyaço gibi birçok etkinlikle çocukların yaşadıkları travmayı unutup, moral bulmaları sağlandı. Çocuklara verilen hediyelerle yüzlerinin biraz olsun gülmesi sağlandı.
Düzenledikleri etkinlikle ilgili olarak konuşan Nevzat Sıkık Kimsesiz Çocuklar Vakfı Genel Başkanı Ejder Mehmet Sıkık, "Biz öncelikle sosyal medya üzerinden örgütlendik. Şu an 150 arkadaşımız Ankara, İstanbul, Bursa ve İzmir'den geldi" dedi. Çocuklara karne almalarından bir gün sonra moral aşılamak için bu etkinliği düzenlediklerini belirten Sıkık, "Yarın da biliyorsunuz Babalar Günü. Babalar günü de yaşarken en azından bugünü biraz olsun anımsasınlar biraz daha mutlu olsunlar istedik. 3 hafta önce Kınık'a gelip ciddi sayıda oyuncak dağıtıp çocuklarımızla sohbet etmiştik" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI