İbrahim MAŞE/MERSİN, ()-MERSİN'de, korunmaya muhtaç çocukların ev ortamında yaşamasına imkan sağlayan 'Çocuk Evi' düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün, korunmaya ve bakıma muhtaç çocukların ev ortamında büyümesi amacıyla hayata geçirdiği 'Çocuk Evleri' projesi kapsamında, Minik Kalplerle El Ele Derneği'nin (MİKA-DER) katkılarıyla Mersin'deki 13'üncü Çocuk Evi'nin açılış törenine MİKADER Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Ercan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şahin Mercan ve bağışçı İbrahim Miskavi katıldı.
MİKADER Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Ercan, Çocuk Evi'nin 9 ve 10 yaşlarında olan 6 kız çocuğuna ev ortamında yaşama imkanı sunacağını söyledi. Başkan Ercan, "MİKADER, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü kapsamında kurumda yaşayan çocukların yaşam koşullarını iyileştirmek, onları geleceğe yönelik daha donanımlı bireyler olarak hazırlamak için kurulmuş bir dernektir. Daha önce yetiştirme yurdu ve çocuk yuvasının şartlarını, yaşam koşullarını iyileştiriyorduk. Bakanlığın aldığı karar ile o kurumlar sevgi evlerine dönüştürüldü. MİKADER üyelerinden Beril Miskavi'nin oğlu İbrahim Miskavi, dedesi İbrahim Miskavi'nin adına bu çocuk evini açtı. Çocuklar için bu evlerinin en büyük avantajı, anne baba olmasa bile bir aile ortamında, normal çocuklar statüsünde ötekileştirilmeden, diğer çocuklarla aynı ortamda yetişmesi sağlanıyor" dedi.
Kurdelenin kesilmesinin ardından davetliler Çocuk Evi'ni gezdi.

İM(BK/AAA)(FOTOĞRAF)