TEKİRDAĞ’ın 70 bin nüfuslu Malkara İlçesi’nde Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen trafik güvenliği seminerine belediye hoparlörü ve ilanlarla duyurulmasına karşın katılan olmadı. Koltukların boş kaldığını gören emniyet yetkilileri halkın duyarsızlığından yakınırken, seminerin daha önce de kimse gelmediği için 9 kez ertelendiği belirtildi.
Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğü, Trafik Hizmetleri Başkanlığı ve Tekirdağ Valiliği koordinesinde vatandaşların trafik güvenliği konusunda bilinçlenmesi için seminer düzenledi. Günler öncesinden gazeteye ilan verip, belediye hoparlöründen anonslar yaptırarak halka semineri duyuran emniyet yetkilileri, Malkara Şoförler Odası’na yazı göndererek sürücülerin toplantıya katılmalarını istedi.
KOLTUKLAR BOŞ KALDI
Trafik güvenliği seminerini verecek olan Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’nde görevli polis memuru Bedrettin Baram, Ziraat Odası'nın 55 kişilik toplantı salonunda gerekli düzenlemeleri yaparak saat 13.30’da başlayacağı seminer için katılımcı bekledi. Belirtilen saatte kimse gelmeyince uzun bir süre vatandaşların seminere katılacağı umuduyla bekleyen polis memuru Baram, bir saatin sonunda katılan olmadığı yönünnde tutanak düzenleyerek salondan ayrıldı.
9 KEZ BU YÜZDEN ERTELENMİŞ
Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’nce ayda 2 kez yapılması planlanan seminerin daha önceki 9 toplantısının da katılımcı olmadığı için ertelendiği ve bugünkü toplantının 10’uncu kez yapılmasının planlandığı bildirildi. Koltukların boş kaldığını gören emniyet yetkilileri halkın duyarsızlığından yakınırken, ilçede yaklaşık 20 bin tescilli araç olmasına rağmen hiç kimsenin gelmemesine de çok şaşırdıklarını ifade etti.
GELEN OLSAYDI BUNLARI ANLATACAKTI
Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’nde görevli polis Memuru Bedrettin Baram, toplantıya katılım olsaydı, sürücü ve yayaların bilinçlendirilmesi amacıyla aşırı hız, ceza puanı uygulaması, emniyet kemeri kullanımı, uykusuz, yorgun araç kullanımı, sürüş anında cep telefonu kullanımı, alkollü araç kullanımı, yaya geçitleri ve çocuk koltuğu kullanımıyla ilgili bilgiler verecekti.
10’uncu kez kimse katılmadığı için ertelenen toplantının 15 gün sonra yeniden yapılmasının planlandığı bildirildi.

MY(LK/AK)(FOTOĞRAFLI)