KİLİS'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıl dönümü, törenle kutlandı. Törende konuşan Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, "Kurtuluş günleri öyle basit geçiştirilecek günlerden değildir. Bu toprakları bize vatan yapan tarihi gerçekleri bilmeden, yeni bir gelecek inşa edemeyiz" dedi.
Kilis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıldönümü törenleri, sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Törene Vali Süleyman Tapsız, AK Parti Kilis Milletvekili Fuat Karakuş, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Emre Abdullah Gök ve protokol üyeleri ile gaziler ve vatandaşlar katıldı.
Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu törende konuşan Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, "Bugün güzel yurdumuzun serhat şehri Kilis'imizin düşman işgalinden kurtarılışının 92'nci yıl dönümünü kutlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Kurtuluş günleri öyle basit geçiştirilecek günlerden değildir. Bu toprakları bize vatan yapan tarihi gerçekleri bilmeden, yeni bir gelecek inşa edemeyiz. Bugün, milli benliğimizin var oluşla yok oluş arasındaki mesafede, bize gerçek özgürlüğü gösteren bağımsızlığımızı bütün benliğimize nakşeden, bizi biz yapan bu toprakları, bize kutsal emanet olarak bırakan tarihimizin adıdır" dedi.
Başkanlığı bırakacağını açıklayan ve vatandaşlardan helallik isterken gözleri yaşaran Başkan Bulut, şöyle konuştu:
"10 yıldır Kilis Belediyesi Başkanlığı görevini yapıyorum. Kilis’e yapmış olduğum hizmetten dolayı hakkımı helal ediyorum. Ben de Kilis halkından helallik istiyorum. 30 Mart tarihi itibarıyla başkanlığı bırakıyorum. Tüm siyasi partileri, seçim sürecinde birbirlerine saygılı olmaya davet ediyorum. Hiçbir makam bir gencin parmağının kanamasına değmez."
Konuşmaların ardından 7 Aralık Kurumlararası Futbol Turnuvası ile çeşitli yarışmalarda dereceye giren kişilere, ödülleri verildi.