Ali Can ZERAY / EDİRNE, () - EDİRNE’deki Bulgar Sveti Georgi Kilisesi Papazı Aleksandır Çıkırık, dini mekanın ikinci katını tarihi eşyalarla donatarak özel bir bölüm hazırladı.
Bulgar Sveti Georgi Kilesesi Papazı Aleksandır Çıkırık, ziyarete ve ibadete gelen Yunan ve Bulgarlar turistlerin bölgenin yaşamı ile ilgili sorular yöneltmesinden esinlenerek şark köşesi yapmaya karar verdiğini söyledi. Papaz Çıkırık şöyle dedi:
"Kilisenin ikinci katında Trakya çiftçisinin kullandığı saban, boyunduruk, diren ve yaba gibi çeşitli aletlerin sergiliyorum. Projemi Edirneli dostlarıma söylediğimde olumlu karşıladılar. Önce yöresel kıyafetler bulduk. Kilisede böyle bir bölüm oluşturacağımızı duyanlar ellerinde bulunan malzemeleri getirip bağışladılar. Çok güzel bir köşe yaptık."
KÜLTÜREL ORTAKLIK
Bölge insanının kıyafetlerinin, kültürlerinin ve damak tadının neredeyse tamamının aynı olduğunu söyleyen Papaz Çıkırık şöyle devam etti:
"Kilise papazlığı görevimin yanı sıra, ülkeler arası ticari ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunmaya çalışıyorum. Pazar günleri kiliseyi çok sayıda Bulgar vatandaşı ziyaret ediyor. Kiliseye gelen ziyaretçilerin en çok dikkatini yeni düzenlediğimiz köşe çekiyor. Burada 100- 250 yıllık tarihi eşyalar bulunuyor."

FOTOĞRAFLI