Ali Can ZERAY/ EDİRNE, () - BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın şikayeti üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ifadeye çağırdığı için HSYK tarafından geçici yetki ile Edirne’ye görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir kente gelerek görevine başladı.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın şikayeti üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ifadeye çağırdı. Çağrının ortaya çıkmasından sonra HSYK, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir’i Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı emrine görevlendirdi. Savcı Demir HSYK’nın geçici yetkilendirme kararına, işlemin 'sehven' olduğunu, bu işlemi görevi gereği yaptığını, ayrıca yaptığı işlemin yaptırımının da bu olmadığını savunarak, 'geçici yetki'nin kaldırılması için itiraz etti. HSYK Savcı Demir’in itirazını reddetti.
ÖZEL OTOMOBİLİYLE GELDİ
Edirne’ye geçiçi yetki ile görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, bugün saat 13.30 sıralarında özel otçomobiliyle adliye binasına geldi. Binaya girişinde adliye personeli ve avukatlarla karşılaşan Demir hepsinin elini sıktı. Daha sonra Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek’in makam odasına çıkan Savcı Demir bir süre burada dinlendi. Başsavcı Yiğitbilek'le, Ankara’dan misafirleri olması nedeniyle görüşmeyen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, makam odasına geçti. Savcı Demir, burada kabul ettiği gazetecilere şöyle dedi:
"Milletimizin emrindeyiz, vatanın her karış toprağı bizim kutsaldır. Edirne’de görev yapmak da, eğer sürenler başka türlü düşünüyorlarsa bile bizim için bir şereftir. Size sadece bir şey söyleyeceğim. Büyük şair değerli hemşehrim Necip Fazıl Kısakürek’in iki mısrasını söylemek istiyorum; Sakarya sâf çocuğu, mâsum Anadolu'nun, Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun!"
Mehmet Demir ile birlikte Edirne’de görevli savcı sayısı 16’ya çıktı.

ACZ(LK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)