KILIÇDAROĞLU, KADINLARDAN DESTEK İSTEDİ
Mersin'de bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu için kadınlardan destek ve oy istedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin programı kapsamında Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan Şenlikleri halk konserine katıldı. Burada alanı dolduran yaklaşık 5 bin kişiye hitap eden Kılıçdaroğlu, 10 Ağustos'ta yapılacak seçimin Türkiye için önemli olduğuna dikkat çekerek, "Bu topraklar bereketli topraklardır. Bu topraklarda Mevlanalar, Hacı Bektaşlar, Dadaloğlu, Karacaoğlan yetişti. Hani Ekmeleddin Bey'in müziğinde diyor ya, 'Ne ekersen onu biçersin.' Gelin bu bereketli topraklara saygı, sevgiyi, kardeşliği, güzelliği, dostluğu, birlikte yaşamayı ekelim. Yolsuzluk yapmamayı düşünelim. Bu düşüncelerimizi ekelim. Ekmek için Ekmeleddin diyelim. Çok sayıda dostunuz var. Onlarda diğer illerden tatile geldiler. Tatil herkesin hakkı, ama benim tatil yapma hakkım yok. Çünkü ben siyaseti halka adanmışlık olarak görürüm. Ülkenin sorunu varsa ben o sorunu çözmek zorundayım. Ama bir şey isteyeceğim sizden, benim tek başıma çalışmam yetmez. Hani derler ya, bir çiçekle yaz gelmez diye. Hepimizin çalışması lazım, hepimizin sorumluluğu var. Hepimizin çocuklarımızı ve ülkemizi düşünmemiz lazım. Onun için komşunuzu ve akrabalarınızı ikna edin. Bakkalınızı ve manavınızı, kahveciyi, lokantacıyı da ikna edin. Deyin ki, Türkiye Cumhuriyeti koltuğu güzel bir koltuktur. Oraya güzel, bilgili, bilge, sanatçıları seven, gırtlağına kadar yolsuzluğa batmamış, düzgün otururlar. Oraya halka hesap vermeyi namuslu gören insanlar oturabilirler. Oraya adaletten kaçan insanlar oturmaz. Oraya şerefli insanlar otururlar. O nedenle ben çalışıyorum, sizlerde çalışacaksınız. Ben uğraşıyorum, sizlerde uğraşacaksınız. Erkeklerden hep hayır yok galiba, bunu kadınlardan istiyorum. Mutlaka ama mutlaka çalışın. Komşunuzun kapısını çalın. Erkeğin böyle bir şansı yok. Erkek gidip her hangi bir kapıyı çalamaz. Çaldığı zaman açarken, 'Acaba icra memuru mu geldi?', 'Maliyeden kağıt mı geldi?', 'elektrik borcu mu geldi' diye vatandaşın aklına o gelir. Fakat kadın çaldığında onu inandırıcılığı vardır. Onun sempatisi, ikna gücü vardır. Dolaysıyla kadınlara daha büyük görevler düşüyor. Sizler çocuklarınızı seviyorsunuz. Çocuklarınızı sevdiğiniz gibi ülkeyi de seviyorsunuz, tatiller yapıyorsunuz. Emin olun bir diktatörün yönetiminde gelecekte bu millet tatilde yapamayacaktır. Onun için geleceğimize sahip çıkmak zorundayız" dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından Yenişehir Belediyesi'ne geçti. Burada Belediye Başkanı İbrahim Genç ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, yorgunluk çayı istedi. Genç hemen telefona sarılarak, Kılıçdaroğlu ve diğer misafirler için çay ve su istedikten sonra projeleri hakkında bir brifing sundu. Genç daha sonra günün anısına Kılıçdaroğlu'na bir hediye verdi.
Bu sırada MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Genç'i arayarak Kılıçdaroğlu ile görüşme isteğini bildirdi. Kısa bir süre sonra Yenişehir Belediyesi'ne gelen Kocamaz, CHP lideri ile basına kapalı olarak yaklaşık yarım saat süren bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından Kemal Kılıçdaroğlu kentten ayrılarak Ankara'ya hareket etti. 

FOTOĞRAFLI