KILIÇDAROĞLU UŞAK'TAN BAŞBAKAN'A YÜKLENDİ; "HAYATI PARA ÜZERİNE KURULU" 
Cumhuriyet Halk Parti'si (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin mitingi için geldiği Uşak'ta, uçan balonlarla gökyüzüne bırakılan ayakkabı kutularını gösterip, "Ayakkabı kutusunda 4.5 milyon dolar olsaydı emin olun Recep Tayyip Erdoğan arkasından fırlamıştı. Hayatı para üzerine kurulu" dedi.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Uşak mitinginin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na gelişi sırasında partililerin yoğun sevgi gösterileriyle karşılandı. Kılıçdaroğlu'nun miting alanına geldiği sırada uçan balonlarla gökyüzüne ayakkabı kutuları salındı. Meydanda toplanan kalabalığa seslenen CHP Lideri, konuşmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenerek başladı. Meydana gelişi sırasında uçan balonla gökyüzüne salınan ayakkabı kutularıyla göndermede bulunup, "Ayakkabı kutusunda 4.5 milyon dolar olsaydı, emin olun Recep Tayyip Erdoğan arkasından fırlamıştı. Hayatı para üzerine kurulu" dedi.
"Bu Başçalan Menderes'ten bahsediyor" diyerek konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, "Rahmetli Menderes, hiçbir zaman çocuklarına telefon açıp, 'Paraları sıfırlayın' diye, bir söz sarf etmedi. Menderes, okulundan mezun olduğunda, 'Baba ben ticaretle uğraşacağım' diyen oğluna, 'Ticaretle uğraşamazsın, ben başbakanım. Senin ticari faruraların bana kesilir' diyerek, ticaret yapmasını engelliyor. Bu kadar duyarlı insandı rahmetli Menderes. Başbakan şimdi kalkmış diyor ki 'Ben de Menderes gibiyim' Sen kim Menderes kim" dedi.
KUL HAKKI YİYENLERDEN HESABINI SORACAĞIM
Türkiye'nin alın teri ile kurulduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, çocuklara daha temiz bir ülke bırakmak için çalıştıklarını, daha güzel bir Türkiye'nin temelinde ise ahlak yattığını, siyasette de ahlakın egemen olması gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, son günlerdeki yasaklamalara değinerek şunları söyledi: "Sizin attığınız Tweet'lerden korkan bir adamdan başbakan olur mu? Ayakkabı kutusundan korkan adamdan başbakan olur mu? Twitter'dan korkuyor. Neden korkuyor? Başbakan o gençlerin gücünden korkuyor. Kul hakkını yiyen adamdan vatansever çıkar mı? Oğlunun evine 30 milyon euroyu istifleyenden vatansever çıkar mı? 18 Nisan 2013'te MİT, Başbakan'ın önüne 3 sayfalık rapor koyuyor, 'Bakanlarının Rıza Sarraf ile rüşvet ilişkileri var' diyorlar. Başbakan hiçbir şey yapmıyor. MİT, 'Önlem al diyor', ses yok. Çünkü kendisi başçalan. O'na götürüyorlar, beraber götürüyorlar. Bu yolsuzluğu kapatmak istiyorlar, ama ne yaparlarsa yapsınlar, bu yolsuzluğu kapatamayacaklar. Sizden yetki istiyorum, bana yetki verin kul hakkı yiyenlerden hesabını soracağım."
NEREYE KAÇARLARSA KAÇSINLAR HESABINI SORACAĞIM
İktidarın kendisine ,'Parayı nerden bulacaksın?' dediğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Sözüm söz CHP iktidarında nereye kaçarsa kaçsınlar, getirip hesabını soracağım. 247 milyar doları tahsil edip bu millete vereceğim. Çünkü bu parayla 2 milyon 831 bin işsize 30 yıl maaş ödeyebiliriz. 300 bin öğretmene 30 yıl aylık ödenir. Çiftçinin mazotu ne ki bu ülkede, para var, herşey var. Şanssızlığımız, çalanların olması. Bana dava açmış. Sanıyor ki dava açtı ben korkacağım. Ayakkabı kutusundan korkan ben değilim ki sen korkuyorsun. Sende yürek olsa adam gibi adam olsan, 'Şaibenin altında kalmam, mahkemeye gidip aklanmak istiyorum' dersin. 'Yürütme organının başındayım' diyor, sen yürütme organının başısın."
Ak Partili seçmenlerden özür dileyen Kılıçdaroğlu, kendisinin hükümeti eleştirdiğini vurgulayarak, Ak Parti'ye oy veren vatandaşların bunu üzerine almamalarını da istedi. İktidarın, 'CHP devleti yönetemez' dediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bu devleti biz kurduk. Kurduğumuz ülkeyi nasıl yönetemeyeceğiz. Bir konuda haklılar aslında, onlar gibi yönetemeyiz. Çünkü biz hırsız değiliz. Bakanlarının neler yaptığı TBMM'deki fezlekelerde yazıyor, biz bunları biliyoruz" dedi.
Siyasetçinin görevinin halka hizmet olduğunu sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu, "Siyasetçinin halkı zenginleştirmesi lazımdır, kendini değil. Uşak çok güzel bir kent, barışın egemen olduğu bir kent. Uşak'ta belediye başkanımız var; Bülent Yazgan. Güveniyoruz ve seviyoruz. Ben ona başkan adayı demiyorum başkan diyorum. Uşaklıların ona sahip çıkacağına yürtekten inanıyorum" diye konuştu.
Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından barış güvercinleri uçurarak, vatandaşlara kırmızı karanfil attı. Kılıçdaroğlu, ardından Kütahya'ya hareket etti.

Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK, ()

YK (AÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)