Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, () - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sabah erken saatlerde Çanakkale’de merkeze bağlı Kepez Beldesi’nin yeni belediye binasını hizmete açtı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Çanakkale Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingde vatandaşlara seslendi. Akşam saatlerinde Kolin Otel’de partililerle buluşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale gezisinin ikinci gününe Kepez Beldesi’nden başladı. Kılıçdaroğlu yanında Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Çanakkale Milletvekilleri Serdar Soydan ve Ali Sarıbaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz ile Kepez Beldesi’ne geldi. Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, belediye çalışanları ve partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, kurdeleyi keserek Kepez Belediyesi’nin yeni hizmet binasını açtı.
Binanın giriş katındaki Kepez Belediyesi Seramik Sergisi’ni gezip, en üst kattaki terasa çıkarak havanın yağmurlu olmasına rağmen belde manzarasını kısa bir süre seyreden CHP Lideri, Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ile birlikte gazetecilere poz verdi. Daha sonra yeni belediye binası içindeki asma katta kısa bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, “Yeni bina hayırlı uğurlu olsun. Güzel bir bina, halka hizmet edecek. Mutan da başarıyla görevini yapacak, buna yürekten inanıyorum. Ona destek veriyorsunuz zaten” dedi.
BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMEN ADAYLARI DESTEK İSTEDİ
Çıkışta vatandaşlarla tokalaşıp hatıra fotoğrafı çektiren Kılıçdaroğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü’nde okuyan öğrencileri dinledi. Öğrenciler, Kılıçdaroğlu’na, yerlerine sınıf öğretmenlerinin atanmasıyla ilgili sıkıntıyı “Maalesef meslek liselerinde beden eğitimi dersi kaldırıldı. Sınıf öğretmenleri yerimize atandı. Tüm boşluklar dolduruldu. Çok açığımız var. 4 bin 720 sınıf öğretmeni, beden eğitimi öğretmeni olarak göreve başladı. Kontenjanlarımız düştü. Olimpiyatlarda başarı istiyoruz ama yine kendimiz engelliyoruz. 65’inci değil 1’inciliği istiyorsak bize yer vermelerini istiyoruz. Lütfen sizden destek bekliyoruz” sözleriyle ifade etti.
Kılıçdaroğlu da konuyu bildiğini söyleyerek öğrencilere, “Hep beraber mücadele edeceğiz” diye cevap verdi.
Gazetecilerin, CHP’nin HSYK kanununun iptaline ilişkin başvurusunu Anayasa Mahkemesi’nin iade etmesiyle ilgili sorusuna cevap vermeyen Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra helikopterle Çan İlçesi’ne gitti. Seçim otobüsüyle ilçe merkezine gelen Kılıçdaroğlu Menderes Parkı önünde kalabalık partili grubu tarafından karşılandı. Buradaki çay bahçesinde vatandaşla oturup çay içerek kısa süre sohbet eden Kılıçdaroğlu daha sonra helikopterle Biga İlçesi’ne hareket etti.

EK(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)