Özkan ARSLAN - Arzu KAYA - Sinan BİLGİLİ / İSTANBUL, () CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerin son konuşmasını Kadıköy İskele Meydanı'nda yaptı. Yaklaşık 40 dakika vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, sözlerine ""Sizinle gurur duyuyorum. Uzun bir yola çıktık" diye başladı. Meydandan "Hırsız Tayyip" sloganları atılınca da, "Tayyip bölümüne sonra geleceğiz. Adam yerine koyarsak, sonra bir şeyler söyleriz" diye ekledi.
Kılıçdaroğlu, "Biz bu ülkenin birliği ve dirliği için çalışıyoruz. Çocuklarımızın geleceği için çalışıyoruz. Daha güzel bir Türkiye için çalışıyoruz. Biz herkesin aşının, işinin olması gereken bir Türkiye için savaşıyoruz. Biz kadın-erkek eşitliği için çalışıyoruz. Biz çalışıyoruz, onlar çalıyorlar. Biz birleşiyoruz, onlar ayırıyorlar. Biz kadın-erkek eşitliği diyoruz, onlar böyle bir eşitlik olmaz diyorlar. Biz her inanca, her kimliğe saygılıyız. Onlar saygılı değiller. Biz bütün komşularımızla barış içinde yaşamak istiyoruz, onlar savaşmak istiyorlar. Biz insanlarımızı seviyoruz, ama onlar ceplerini doldurmayı seviyorlar" diye konuştu.

"HİÇBİR BAŞBAKAN İÇİN 'HIRSIZ' SLOGANI ATILMADI"
CHP lideri, alanda yer alan "17 Aralık Dünya Hırsızlar Günü" pankartına dikkat çekerek, şöyle konuştu:
"Recep bey kesin bunu götürür, patentini alır. 'O hak bana ait' der. Meydanlarda bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir başbakan için hırsız sloganı atılmadı. İlk kez 17 Aralık'tan sonra yürütme organının başının kimliği ortaya çıktı. Biz yürütme organı deyince, devleti yönetecek organ sanırdık. Meğer 'Ben nasıl yürütürüm' diyormuş. Senin nasıl yürüttüğünü bütün dünya biliyor artık. Sizler bu sloganı atınca, o da benim aleyhimde tazminat davası açıyor. Allah aşkına ayakkabı kutusundan korkulur mu? Manisa'da bir kadın balkondan ayakkabı kutusu gösterdi diye gözaltına alınıyor."

"HARAMİLERİN ELİNDEN ALACAĞIZ"
Kılıçdaroğlu, İstanbul'un dünyanın en güzel kenti olduğunu ve üç büyük imparatorluğa başkentlik yaptığını vurgulayarak, "Bütün yerleri talan edilmiş İstanbul. Son 25 yıldır ulaşım sorunu çözülmemiş İstanbul. İstanbul'u ne yapacağız? Alacağız İstanbul'u. Haramilerin elinden alacağız İstanbul'u. İstanbul'u sadece rant alanı olarak gördüler, burada yaşayan insanlara değer vermediler, sorunlarıyla ilgilenmediler. Yeri geldiğinde her türlü iftirayı attılar" diye konuştu.
CHP lideri, yolsuzluk iddialarına da değinerek şöyle devam etti:
"Bunların yaptığı vurgunlardan söz etmek istemiyorum. Ben de, siz de biliyorsunuz. 17 Aralık operasyonunun öncesinde, 2007 yılında Kapıkule'de 202 kilogram eroinin bulunmasıyla başlamıştır. Kapalıçarşı'daki bir döviz bürosunun dinlenmesiyle başlamıştır. 4 bakana ulaşmıştır. 17 Aralık sadece düğmeye basıldığı tarihtir, öncesi çok eskidir. Başbakan 'Bize 17 Aralık'ta darbe yapıldı' diye çıktı ortaya. Ben ona söyledim, senin bakanının koluna 700 bin dolarlık saati kim taktı? Yatak odasındaki kasaların içine paraları kim koydu? En sert biçimde bu hükümeti eleştirmeyi de bir namus borcu biliyorum."

AK PARTİ'LİLERE ÇAĞRI
Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye oy veren seçmenlere de seslenerek, "İstanbul'un vicdanına sesleniyorum. Özellikle AKP'ye oy verenlere sesleniyorum. Ben hükümeti eleştiriyorum; ama siz üstünüze alınmayın. Ben inancı, kimliği ne olursa olsun her insanı kucaklarım, her insanın benim başımın üstünde yeri vardır. Ama sandığa gideceksiniz. Elinizi vicdanınıza koyup düşünmenizi istiyorum. AKP'ye oy veren saygıdeğer insanımızı söylüyorum. Sana 'Bize oy ver, yolsuzluğu önleyeceğiz" dediler. Önlediler mi? 'Oy ver yasakları kaldıracağız' dediler. Kaldırdılar mı. Youtube'ı, twitter'ı yasakladılar. Ama sözüm söz, hesabını soracağım. Sandığa giden AKP'lilere yine sesleniyorum: Elinizi vicdanınıza koyun ve bir şeyi düşünün: Peygamberimiz diyor ki 'Yalan ile iman bir arada olmaz. Helal ile haram bir orada olmaz.' Ben onlara soruyorum: Harama mı oy vereceksiniz, helale mi? Bütün İstanbullura sesleniyorum: Helale mi, harama mı oy vereceksiniz? Eğer AKP'ye oy veren yurttaşlarım, 'Ben hâlâ oy vermeye devam edeceğim' diyorsa, bir sözüm daha var: Evini, dükkanını hırsıza teslim eder misin? Öyleyse bir ülkeyi neden hırsıza teslim ediyorsun? Elini vicdanına koy ve ona göre oy ver."

SES KAYITLARI
Kılıçdaroğlu, internete düşen son ses kayıtlarına işaret ederek, "Kendi hırsızlıklarını kapatmak ve gündemi değiştirmek için savaş planları yapıyorlardı. Bir bakan, üç bürokrat, oturmuşlar, sanki kahve sohbeti yapıyorlar. O da internete düştü. Biri diyor ki, 'Süleyman Şah Türbesi'ne saldıralım. Ben adam göndereyim, saldırayım.' Orayı Türk askerleri koruyor. Buradan göndereceksin, onların militanı veya bizim askerler onları öldürecek, bir gerekçe bulup Suriye'ye gireceksiniz. Devletin genleriyle oynadılar, Cumhuriyetin genleriyle oynadılar. Şimdi yasak getirdiler. Neymiş, devlet sırrıymış. Mahkemeye düşen şey ne zaman devlet sırrı oldu? Daha önce diyorlardı ki, "Bu CHP var ya, bunlar gelirse devleti yönetemez.' Ya, devleti kuran parti nasıl devleti yönetemez? Devleti kurduk biz. Yine söylüyor, şu CHP var ya, şu CHP... Tabii eskiden diyordu; şimdi sesi kısılmış, biliyorsunuz. Allah'ın takdiri, ne diyeyim. CHP gelirse yardım kesilecekmiş. Sanki cebinden veriyordu da, kesilecek. Sözüm söz, CHP iktidarında hiçbir yardım kesilmeyecek, tam aksine artacaktır. Bizim yapacağımız yardım şu: Sağ elin verdiğini, sol el görmeyecek" diye konuştu.

"ALTI OK'UN BAĞRINA EVET MÜHRÜNÜ BASACAĞIZ"
Kemal Kılıçdaroğlu, "Çocuklarınızı seviyorsanız, ülkenizi, bayrağınızı seviyorsanız, ülkenin geleceğini düşünüyorsunuz, her yurttaşın oy kullanma hakkı vardır. Sandığa gitmeyenin şikayet etme hakkı yoktur. Bu bir yükümlülüktür. Sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız. Nasıl kullanacağız? Helalden yana mı, haramdan yana mı? Altı okun bağrına evet mührünü basacağız. Söz mü?" dedi.
"Bahar temizliği yapacağız. İstedikleri kadar yasak getirsinler. Yasakları çiğneyeceğiz, özgür Türkiye'yi kuracağız. Bir demokrasi şöleni gerçekleştireceğiz. Söz mü?" diye soran Kılıçdaroğlu, alandan "Söz" diye cevap gelmesi üzerine, "Söz diye bağırıyorsunuz ama, Başçalan'ın kulağına giderse kalp krizi geçirecek. Ama ne yapalım, başka çare yok" dedi.
Mitingin sonunda, Kılıçdaroğlu ve CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül ile Anadolu Yakası'ndaki belediye başkan adayları vatandaşları selamladı.
(BB) (FOTOĞRAFLI)