KILIÇDAROĞLU’NDAN BAŞBAKAN’A, "RAHMETLİ MENDERES’İN TIRNAĞI BİLE OLAMAZSIN"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın’daki mitingde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenip, "Aydın’dan söylüyorum sen, rahmetli Menderes’in tırnağı bile olamazsın" dedi.
Aydın Atatürk Kent Meydanı’ndaki mitingde vatandaşlara hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hedefinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vardı. Konuşmasına "Aydın’da birşeyler değişti ve değişecek. Aydın’ın aydınlık yüzünü bütün Türkiye, bütün dünya görecek" diye başlayan Kılıçdaroğlu, "Aydın demokrasi tarihinde önemli bir kent. Ulusal kurtuluşta önemli bir kent. Bürokratken gezmeye gelmiştim, yürekli insanları, efelerin, yörüklerin diyarıdır" dedi.
SINAVA DEĞİNDİ
Konuşmasında, yarın yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) üniversite sınav sorularının açıklanmayacağına vurgu yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Yarın üniversite sınavları var. Gençler o sınava girecekler. İlk kez sınav soruları açıklanmayacak. Sınavdan sonra soruların cevapları açıklanır, herkes kendini test ederdi. Sınavlar karanlık bir sürecin içine sokulacaksa, hesabını soracağım."
Konuşmasında, seçimlerin sıradan bir yerel seçim olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bu seçimler sıradan bir yerel seçim değil. Ülkede temizliğin sağlanması için yapılacak seçimler. Bahar gelmiş memleketimin dağlarına, bahar geldi, ağaçlar çiçek açıyorlar. Bakınca içinize huzur geliyor. Baharda hanımlar süpürgelerini alır, bahar temizliği yaparlar. Bahar geldi temizlik yapacağız. Hırsızların temizliğini yapacağız. Siyaseti kirlilikten arındıracağız. Hani o, başçalanın bir danışmanı vardı ya, Amerikaya gidip 'Bunu deliğe süpürmeyin, kullanın' diyordu. Biz onu deliğe süpüreceğiz. Kul hakkını yiyenden hesap soracağız. Siyaset ahlak üstünde yürümeli. Ahlak, adalet demektir. Adalet kutup yıldızı gibidir, yerinde durur bütün dünya etrafında döner. Adeleti kirletmeye kimsenin hakkı da, yetkisi de yoktur” dedi.
30 MART DA HELALDEN YANA OY KULLANACAĞIZ
Sandığa, düğün ve barış havasında, kol kola, özgür Türkiye ve temiz siyaset için gideceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çalışacağız, mücadele edeceğiz. 30 Mart da sandığa gideceksiniz. İki seçenek var; Haramdan yana, helaldan yana. Geleneğimiz, töremiz, inancımız, adetimiz böyle. Helaldan yana oy vereceğiz. Haram yiyene hesap soracağız. Adımın Kemal olduğundan ne kadar eminsem, onun malı götürdüğünden o kadar eminim. Bazı vatandaşlarımız diyor ki, 'Herkes malı götürdü o da götürsün ne olacak' diyor. 'Başbakandır götürür' düşüncesini affetmiyorum. Bunu diyen yurttaşıma seslenmek isterim. Sen evini hırsıza, dükkanını hırsıza teslim eder misin? Niye ülkemizi hırsıza teslim edelim. Ülkeyi hırsıza teslim etmeyeceğiz. Ülkenin temiz siyasete ihtiyacı var."
AKP’YE OY VERİRSENİZ İKİ ELİM YAKANIZDA
Ak Parti seçmenini sevdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Hükümete eleştiri getirirken sakın ola ki, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy verenler üstüne alınmasın. Onlar da bu ülkenin insanı ama bu hükümet onlara yalan söyledi. 'Yoksulluğu, yolsuzluğu önleyeceğim' dedi. 'Ayaz bebek öldü' unutmam. 'Yasakları kaldıracağım, özgür Türkiye kuracağım' dedi. Siz demokrasinin güvencesisiniz. Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun. Bir bakanın koluna 700 bin liralık saati kim verdi? Onu sorun. 4 bakanın çocuklarının yatak odasına dolarları kim koydu düşünün. Haram parayla kim umreye gitti, düşünün. İçişleri Bakanı sabahın köründe telefon edip, 'Oğlum evde ne var', 'Polis bastı', 'Ne kadar para var', '1 trilyon civarında babacağım.' Bu mahkeme kararı ile tespit edilmiş bir ses kaydıdır. Açık ve net söylüyorum. 76 milyon yurttaşımın vicdanına sesleniyorum. Bu kadar net yolsuzluklar varken hala AKP’ye oy verirseniz iki elim yakanızda olur. 'Harama neden prim verdiniz' derim."
MENDERES’İN KİM OLDUĞUNU BİLİYOR MUSUN?
Başbakan Erdoğan’ın Aydın mitinginde kendisini merhum Başbakan Adnan Menderes’e benzetmesini de eleştiren Kılıçdaroğlu, "Aydın mitinginde rahmetli Menderes’ten söz etmiş. Aydın’dan söylüyorum, sen, rahmetli Menderes’in tırnağı bile olamazsın. Onun çocuklarına bak, senin çocuklarına bak. Hiçbir zaman Aydın Menderes siyasette zenginleşmedi. CHP Genel Başkanı olarak mezarına gittim, karanfiller bıraktım. Arkalarından, 'Allah rahmet eylesin' demişimdir. Çocuklarından biri üniversiteyi bitiriyor, 'Ticaretle uğraşacağım' diyor. 'Sen ticaretle uğraşırsan ben sıkıntı duyarım' diyor. Bunun çocuklarına, gemilerine bakın. Sen Menderes’in kim olduğunu biliyor musun? Rahmetli babam derdi ki, 'Oğlum, sen doğru dur, eğri belasını bulur' Bu her türlü hakareti yapar, canı sağ olsun. Allah büyüktür, tuzağı vardır. Doğruyu söyletir. Eskişehir mitinginde, 'Ben evlatlarıma helal lokma yedirmedim Kılıçdaroğlu, sen niye haramdan bahsediyorsun' diyor. Bir baba çocuklarına hırsızlık, yolsuzluk öğretmez, doğruluğu öğretir. Milletin karşısına nasıl çıkıyorsun?" dedi.
GEL BAKALIM TOPUKLU EFE
Konuşmasının sonunda partisinin Aydın Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu’nu, "Gel bakalım topuklu Efe” diyerek sahneye davet eden Kılıçdaroğlu, mitinge katılanların Özlem Çerçioğlu lehine, "Aydın seninle gurur duyuyor” diye yaptığı tezahürata da, “Bir haksızlık yapıyorsunuz yalnız. Niye sadece Aydın gurur duyuyor. Özlem başkanla tüm Türkiye gurur duyuyor. Bir kadının bir kenti nasıl değiştirdiğini görmek istiyorlarsa Aydın’a gelsinler. Belediye binasını, meydanı görsünler sonra halka sorsunlar. “Her kuruşun hesabını halka veriyor mu?' diye. Turizm, tarım kenti Aydın’a, Özlem yakışır. Ona inanıyor, güveniyorum. Özlem başkanla beraber parlemento da çalıştık. Aydın’ın sorunlarını dile getirirdi. Belediye başkanı oldu, Aydın’ın çehresini değiştirdi. Kadınlar çocuklarınıza olduğu gibi ülkemize sahip çıkın. Çocuklarımızın özgürce yaşadığı Türkiye’de büyümesi lazım. Özlem başkan Aydın’a güzel hizmetler verdi. Aydınlı onu, o da Aydınlıları seviyor” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, daha sonra ilçe belediye bakan adaylarını da sahneye davet ederek, vatandaşlara tanıttı. Kılıçdaroğlu mitingin ardından Ankara’ya dönmek üzere Aydın’dan ayrıldı.

Cem ULUCAN-Latif SANSÜR/ AYDIN, ()

CU,LS (AÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)