Gülseli KENARLI-Taner YENER / İSTANBUL, () CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "(Muharrem Yılmaz'ın istifası) Bence Muharrem Bey hepimize örnek olması gereken bir davranışı sergilemiştir. Aynı davranışı siyasetçilerin de her zaman göstermesi gerekiyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecindeki çalışmaları kapsamında TÜSİAD'ı ziyaret etti. Saat 12.00 sıralarında TÜSİAD binasına gelen Kılıçdaroğlu yaklaşık 1.5 saat sonra TÜSİAD'dan ayrıldı. Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Son derece olumlu bir toplantı oldu. Cumhurbaşkanlığı'nın yanı sıra ülkenin bazı sorunlarını görüşme olanağımız oldu. ekonomiden tutun da özgürlüklere kadar" dedi.
TÜSİAD Başkanı'nın istifasının toplantıda gündeme gelmediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Muharrem Bey'in etik değerlere duyduğu saygıdan dolayı.. TÜSİAD Başkanı'nın kararına saygı duyuyoruz" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Aynı duyarlılığı siyasetçilerin de göstermesini istiyoruz. Haberi yapan gazetenin de göstermesini istiyoruz. Acaba o gazetede sendikalı çalışan var mı? Basın mensupları işten atıldı. O nedenle ahlaki değerlere önem vermek, hem sivil toplum kuruluşlarının hem de siyasetçilerin görevi olmak zorundadır. Bence Muharrem Bey hepimize örnek olması gereken bir davranışı sergilemiştir. Aynı davranışı siyasetçilerin de her zaman göstermesi gerekiyor. Eğer kendi toplumuna, kendi insanına saygı duyması gerekiyorsa. Yaptığı açıklama da çok önemli, -Ben bir kurumun zarar görmesini istemiyorum- demiştir. Bu duyarlılığı göstermiştir. O nedenle bu duyarlılığı dolayısıyla kendisine teşekkür etmek gerekiyor."

"KULİSLERDE PEK ÇOK ŞEY KONUŞULABİLİR"
Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş'ın adaylığının kulislerde konuşuluyor olması ile ilgili olarak, "Kulislerde pek çok şey konuşulabilir. Adı kulis zaten" dedi. Cumhurbaşkanı adayının açıklanma tarihi ile ilgili olarak ise Kılıçdaroğlu bu haftasonu Almanya gezisinin ardından bir açıklama yapacağını belirtti. Çatı aday konusunda da açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Daha bu konular tartışılıyor. Türkiye'de de konuşuluyor bunlar, biz parti içinde de konuşuyoruz" diye konuştu.

"YÖNETİM KURULU HENÜZ BİR KARAR VERMİŞ DEĞİL"
TÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer, 'TÜSİAD'ın yeni başkanı kim olacak?' şeklinde ki soruya şöyle yanıt verdi:
"Henüz başkanlıkla ilgili ismin netleşmediğini belirterek, "Bugün özellikle sosyal medya ve internet sitelerinde benim başkan olacağımla ilgili bilgiler var. Bunlar yanlış. TÜSİAD, bir sonraki genel kuruluna kadar bir başkan seçecektir. Bu bir süreç ve yönetim kurulu henüz bir karar vermiş değil. Yönetim kurulunda herhangi bir üyemiz başkan seçilecek ve sonraki genel kurula kadar görev yapacak. Bir hafta içinde bir açıklama yapılmasını bekliyoruz."

GK (MK) (FOTOĞRAF)