KOMŞUNUZU, BAKKALINIZI, MANAVINIZI İKNA EDİN
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Dikili'den Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne geçti. Ayvalık yolu üzerinde bulunan Altınova Beldesi girişinde Kılıçdaroğlu'nun yolu, tarladan dönen köylü kadınlar tarafından kesildi. Köylü kadınlarla hatıra fotoğrafı çektiren Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra dünyaca ünlü Sarımsaklı plajının da bulunduğu Küçükköy Beldesi'ne uğradı. Burada da vatandaşları seçim otobüsünün önünden selamlayan Kılıçdaroğlu, ardından Ayvalık'a vardı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim anonslarını yapan Barış Bozkurt'un Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim çalışmalarına katılmasından dolayı anonslarını CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Barış Erel'in yapması dikkat çekti.
Ayvalık Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlara seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, “Sandığa çok gittiniz. Bu kez ilk defa gidip cumhurbaşkanını seçeceksiniz. Cumhurbaşkanı nasıl olmalı? 'Paraları sıfırla' diye telefon etmemeli. İki, tarafsız olmalı. Bütün siyasal partilere yurttaşlara karşı tarafsız olmalı. Üç, cumhurbaşkanı adayı konuşurken huzur vermeli, dayak atar gibi konuşmamalı, öfke dilini kullanmamalı. Cumhurbaşkanı bilge bir kişi olmalı. Oturmasını kalkmasını bilmeli. Dünyayı bilmeli. Batıyı bilmeli. Cumhurbaşkanı uzlaşmayla belirlenmeli. Bir siyasal partinin kimliğini taşımamalı, bütün siyasal partilerin kimliğini taşımalı. Benim cumhurbaşkanım demeliyiz. Bu niteliğe sahip bir cumhurbaşkanı adayı için sandığa gideceğiz. Bir başka özellik daha cumhurbaşkanı adayı fazla konuşmaz, az konuşur öz konuşur. Ortadoğu kan gölüne dönmüş durumda. Ramazan ayındayız, Müslümanlar birbirlerini boğazlıyor. Ellerine silahı da Recep Tayyip Erdoğan veriyor. Ortadoğu'da bir ağırlığımız kalmadı. Oralara da huzur gelmeli, Türkiye'ye de gelmeli. Tercihimizi Ortadoğu için kullanmalıyız. Avrupa Birliği için kullanmalıyız. En önemlisi Mustafa Kemal'in devrimleri için kullanmalıyız. Bu amaçla adayımızı belirledik" dedi.
GÜNDE 10 DAKİKA ÇALIŞIN YETER
Vatandaşlardan seçimler için günde 10 dakika çalışmalarını da isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Sayın İhsanoğlu'nun, batıda da doğuda da sözü geçer. Az öz konuşur. Ülkesinin çıkarlarını savunur. Eğer onu cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtursak, huzur içinde bir kişiyi oturtmuş oluruz. Benim çalışmam yetmiyor. Sizin de çalışmanız lazım. Komşunuzu ikna etmeniz lazım. Bakkalınızı manavınızı ikna etmeniz lazım. Demokrasiyi mi seçeceğiz, yoksa otoriteleşmeyi mi seçeceğiz? O nedenle ben çalışıyorum siz de çalışacaksınız. Benim gezdiğimi kadar gezmeyin, sadece günde 10 dakika bir başka yurttaşı ikna etmeye ayırırsanız, büyük bir başarı elde ederiz" dedi.
Konuşma yaptığı meydanlarda kadınların, erkeklerden daha fazla olduğunu gördüğünü de dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, “Çünkü kadınlar geleceği daha rahat görüyorlar. Demokrasi kaybolduğu zaman, meydanın kime kalacağını çok iyi biliyorlar. Sandığa gidip oy kullanacağız. Bir diktatörü sandığa gömmeye var mısınız?" dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından tekneyle, Cunda Adası'na geçti. 

FOTOĞRAFLI