CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün vefat eden amcası 75 yaşındaki Aslan Karabulut'un Tunceli'deki cenaze törenine katıldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Antalya'da oturan amcası Aslan Karabulut, dün hayatını kaybetti. Karabulut'un cenazesi yakınları tarafından memleketi Tunceli'ye getirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bugün özel uçakla Elazığ'a gelerek buradan karayoluyla Tunceli'ye geçti.
Aslan Karabulut için Tunceli Cemevi'nde düzenlenen törene Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra ağabeyi Yusuf Kılıçdaoğlu, amcası Mehmet Kılıçdaroğlu, aile bireyleri, CHP milletvekilleri Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak, Sezgin Tanrıkulu, Güldal Mumcu , Veli Ağbaba, Hüseyin Aygün, Kamer Genç, Muharrem Işık ile çevre illerden gelen çok sayıda partili katıldı. Ayrıca Tunceli Vali Yardımcısı Kenan Keskin, BDP'li Tunceli Belediye Mehmet Ali Bul, Emniyet Müdürü Fahrettin Şen de törende yer aldı. Kılıçdaroğlu'nu, sıkı güvenlik önlemleri altında geldiği cemevi girişinde yakınları ile çok sayıda Tuncelili karşıladı. Bir süre cemevinde dinlenen Kılıçdaroğlu, saat 11.30'da buradan çıkarak, cenaze töreninin düzenleneceği bahçeye çıktı. Kılıçdaroğlu, burada amcası 85 yaşındaki Mehmet Karabulut'un elini öpüp sarıldı.
Aslan Karabulut'un Tunceli Cemevi'ndeki cenaze namazını iki Alevi dedesi kıldırırken, namazda Kemal Kılıçdaroğlu, ağabeyi Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu, amcası Mehmet Kılıçdaroğlu ile birlikte saf tuttu. Cenaze namazı kılındıktan sonra Alevi geleneklerine göre tabut üzerine cenaze masraflarının karşılanması için yakınları ve cenazeye katılanlar tarafından para bırakıldı. Kılıçdaroğlu ve CHP milletvekilleri de geleneklere göre tabut üzerine para attıktan sonra cemevi bahçesine geçerek taziyeleri kabul etti.
Taziyeleri kabul ettikten sonra yakın akrabalarıyla kısa süre konuşup vedalaşan Kılıçdaroğlu, son olarak yürümekte zorluk çeken amcası Mehmet Kılıçdaroğlu'nun elini öpüp, izin isteyerek Ankara'ya dönmesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, daha sonra cemevinden beraberindekilerle birlikte ayrıldı.
Aslan Karabulut ise, cem evindeki cenaze töreninin ardından yakınları ve vatandaşlar tarafından götürüldüğü Nazimiye İlçesi Ballıca Köyü'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

FD(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)